• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
"Binlerce cami görevli bekliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, Türkiye genelinde 7 bine yakın camide imam olmadığına dikkat çekerek, Ramazan ayı gelmeden önce boş olan camilerde ki imam açığının bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.

 Ahmet Görgülü yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Müslümanların bir araya geldiklerinde ilk inşa ettikleri mekânlar camiler olmuştur. Bununla birlikte camiler sadece ibadet edilen yer olarak değil; ilim, irfan ve kültür merkezleri olarak da müminlerin vazgeçilmez eğitim yuvasıdır. Bunun yanında diğer ihtiyaçları da düşündüğümüzde, Müslümanlar olarak camilerin bizim için önemi bir kat daha artmaktadır. Her renkten ve sınıftan insanın bir araya gelip omuz omuza ibadet ettiği, sosyal dayanışmanın sağlandığı, birlik ve beraberlik ruhunuzun inşa edildiği vazgeçilmezidir camilerimiz.”

“Alınan imamlar ihtiyacı karşılamıyor”

Camilerde ki hizmeti din görevlilerinin üstlendiğini ifade eden Görgülü, “Her yıl yeni inşa edilen camilerimiz, emekli olan din görevlerimiz, kurum değiştirenleri de bu aşamada düşündüğümüzde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, izin verilen imkânlar ölçüsünde görevli alımı, ihtiyacı karşılamakta yeterli gelmemektedir.” dedi.

Camilerde ciddi anlamda din görevlisi açığının olduğunu belirten Görgülü, Mersin’de İmam Hatip veya Müezzin kayyım kadrosu bulunduğu halde, görevlisi bulunmayan 70’e yakın caminin olduğunu aktardı.

“7 bine yakın camide imam bulunmamaktadır”

Ramazan ayının da yaklaşmasıyla din görevlisine olan ihtiyacın daha da artığına dikkat çeken Görgülü son olarak şunları söyledi: “Binlerce vekil görevlimizin bir ümitle kadro beklediği bugünlerde, ülkemiz genelinde 7 bine yakın camimizde imam bulunmamaktadır. Her yıl 75- 80 bin kamu personelinin alındığı ortamda camilerimizin din görevlisi ihtiyacı göz ardı edilemeyecek kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Vekil imam hatiplerimize son bir kez kadro verilmeli, Ramazan ayı gelmeden imam açığı bir an evvel doldurulmalıdır.” (Osman Öksüz- İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir