• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Diyarbakır'da Fiden ekimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı öncülüğünde, aynı anda 81 İlde başlatılan ‘Bereket Ormanları Projesi’ kapsamında Diyarbakır’da fidan dikimi yapıldı.

Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Kaymakamlar Dursun Balaban, Süleyman Yıldırım, Memduh Tura, İl Emniyet Müdürü Doktor Halis Böğürcü, kurum müdürleri, öğrenciler ve ağaç dikim gönüllüleri katıldı.

“Doğayı korumak hepimizin sorumluluğudur”    

Fidan dikimi töreninin değerlendirmede bulunan Vali Hüseyin Aksoy, başlatılan Bereket Ormanlarının Diyarbakır ilinde de gerçekleştirilmesinin doğayı korumak ve sonraki kuşaklara aktarmak adına atılmış önemli bir adım ve her kesin sorumluluğu olduğunu söyledi.

 “2015 yılında 500 bin fidan hedefliyoruz”

Bereket Ormanları Projesi kapsamında ağaç dikimi konusunda talimat geldikten sonra hemen çalışmalara başlandığını kaydeden Vali Aksoy, “Bununla ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından, hızlı bir işbirliği içerisinde 264 bin civarında ağaç dikimi gerçekleştirildi. Bugün de Dicle Üniversitemizin kampüs alanında bin adet fidanı toprakla buluşturacağız. Güz dönemi de dahil olmak üzere 2015 yılı içerisinde hedefimiz 500 bini aşacak sayıda fidanı toprakla buluşturmak ve onların gelişmesine katkı sağlamaktır.” İfadelerini kullandı.

Telekonferans sistemiyle Ankara’dan gerçekleştirilen programda Diyarbakır’a canlı bağlantı sağlanarak Emine Erdoğan’a bilgi verildi.

Bugün Diyarbakır’da bin adet fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade eden Hülya Aksoy ise Emine Erdoğan’a şunları söyledi: “Bu proje kapsamında Diyarbakır’da toplam da 535 bin fidan dikimi gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Tarihte bereketli hilal olarak adlandırılan Diyarbakır’da böyle anlamlı bir projede yer almaktan memnuniyet duyuyorum. Projede emeği geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığına ve sizlere şükranlarımı iletiyorum”

Tören programa katılanların gerçekleştirdikleri fidan dikiminin ardından sona erdi. (İLKHA)            

Bu haberler de ilginizi çekebilir