• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Bakan Şimşek: Eğitime 87 buçuk milyar lira kaynak ayırdık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 16 derslikli Fen LisesiOkulu ve özel bir kolejin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Çelik’in yanı sıra programa; Vali Azmi Çelik, İl Jandarma Komutanı Hacı Sarıışık, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, kurum, müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

“Bir ülkenin insanı donanımlı ve iyi eğitim almışsa o ülkenin geleceği parlaktır”

Konuşmak için kürsüye gelen Maliye Bakanı Şimşek, böylesi okulların açılışını yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu yatırımların Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyleyen Şimşek, “Biz hükümet olarak eğitimi önceliklendirdik. Bu aslında son dönmede verdiğimizi bence en önemli, en doğru karardır. Çünkü bir ülkenin beşeri sermayesi, yani insan stoku kaliteli, donanımlı ve iyi eğitim almış ise o ülkenin geleceği parlaktır. 2015 bütçesinde biz eğitime 87 buçuk milyar lira kaynak ayırdık. Fakat muhtemelen vereceğimiz ilave kaynaklarla bütçeden eğitime en az 90 milyar lira harcanmış olacak. 90 milyar lira Türkiye bütçesinin yaklaşık 5’te biri, topladığımız bütün vergi gelirlerin ise 4’te biri civarındadır. Bu Türkiye’nin geleceğine yapılan çokönemli bir yatırımdır.” Dedi.

“Son 12 yılda 473 bin öğretmen atandı”

Türkiye’nin önümüzdeki 20-30 yıl içerisinde yapacağı önemli atılımların temelini bugünden hazırladıklarını ifade eden Şimşek, devamında şöyle devam etti:  “Türkiye’nin temelini daha da sağlamlaştırıyoruz ve kazanımları çok daha ileriye götürmeye çalışıyoruz. Türkiye ölçeğinde okullaşma oranları hemen hemen birçok alanda yüzde yüzlere yaklaştı ve yüzde 90’ları aştı. Buna üniversitede dahildir. Bizler son 12 yılda eğitime çok büyük yatırımlar yaptık. Bugün ders veren 867 bin öğretmenin 473 bini son 12 yılda atanmıştır. Her alanda Türkiye, aslında son 12 yılda bundan önceki 80-90 yıllık dönemi katlamıştır. Türkiye’de eğitim kalitesi yükseliyor. Türkiye dünyanın gelişmiş ülkeleriyle arayı hızlı bir şekilde kapatıyor ama henüz arzuladığımız noktada değiliz. Ümit ediyorum ki o noktaya da varacağız.”

Batman Valisi Azmi Çelik  ise, Çelik, kentteki okullaşma oranı hakkında bilgi vererek, “Batman genç ve dinamik yapısıyla ilimize umut veren bir ilimizdir. Belki de birçok yerde bulunmayan böylesine güzel okullarımız şehrimizin gelişip güçlenmesine yön vermesinin yanı sıra ülkemizin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, bilim ve teknolojinin geliştirilmesi, toplumun beklentilerinin karşılanması noktasında öncü rol üstlenmektedir.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Bakan Şimşek ve beraberindekiler, 16 derslikli Fen LisesiOkulunun açılışını gerçekleştirdiler. Açılışını ardından Şimşek, tek tek sınıfları gezip öğrencilerle sohbet etti. Burada okulun tamamını gezip incelemelerde bulunan Şimşek, ardından “Bereket Ormanları” projesinin fidan dikme törenine geçti. Burada fidan diken Bakan Şimşek, daha sonra Kültür Mahallesinde bulunan özel bir kolejin açılış törenine daha katıldı. Şimşek, açılışını gerçekleştirdiği koleji de gezerek incelemelerde bulundu, öğretmenlerle kısa süreliğine sohbet etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir