• DOLAR 32.565
  • EURO 34.872
  • ALTIN 2431.218
  • ...
Van`da `Gönül Elçileri` 2 bin fidan dikti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye`de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Orman Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen ‘Gönül Elçileri` projesi kapsamında Van-Erciş yolu üzerinde bulunan Topaktaş köyü ağaçlandırma sahasında 2 bin fidan dikildi. 

Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza şefi Engin çakmak fidanların dikimi hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, çalışmaları yerinde incelemek üzere ağaçlandırma sahasına gelen Van Valisi İbrahim Taşyapan`ın eşi Nesibe Taşyapan, yaptığı açıklamada Emine Erdoğan`ın himayesinde böyle bir çalışma içinde bulunduklarını çocuklara ve gençlere temiz hava ve güzel orman bırakmak niyetinde olduklarını söyledi.

Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Sabah saat 11.00 itibari ile Gönül Elçileri ile birlikte binlerce fidan dikildi. Hanım arkadaşlarımız bu projede bizi yalnız bırakmadılar. Bu güzel organizasyona eşlik ettiler. Emine Erdoğan ile Nesibe Taşyapan ve buraya iştirak eden herkese şahsım, ilimiz ve ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Bu proje İnşaallah daha iyi faaliyetler için de ilk adım olur.” dedi.

Ayrıca, kısa bir süre önce Mersin`de vahşice katledilen Özgecan Aslan için de bir fidan dikilip can suyu verildi. (Sedat Karatay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir