• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Muş Teşkilatı:
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, Muş Alparslan Üniversitesinde yaşanan ulaşım sıkıntısına dikkat çekerek sorunun bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti.

Yaşanan ulaşım sorunun ekonomik, soysal ve psikolojik olarak öğrenciler üzerinde olumsuz etkiye neden olduğunu ifade eden Çağlayan, “Yıllardır öğrencilerin servis araçlarının sayısısın arttırılmasına yönelik haklı taleplerine bir türlü cevap veremeyen yerel yönetim, öğrencileri hem ekonomik, hem sosyal hem de psikolojik olarak ciddi anlamda sıkıntıya sokmaktadır. Üniversite hattında çalışan servis araçlarının yetersiz olması nedeniyle öğrenciler okula ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşamakta, özellikle KYK yurtlarında kalan öğrenciler 2 servis aracı değiştirmek zorunda kalıyor. Üniversite öğrencilerinin çoğunluğunun ekonomik durumlarının iyi olmaması, öğrencileri hem ekonomik hem de psikolojik olarak etkilemekte, eğitimlerinde istenilen sonuca ulaşmada da sıkıntılara neden olmaktadır.” dedi.

“Bayanlara özel servisler tahsis edilmeli”

Kız öğrencilerin erkek öğrencilerle aynı aracı paylaşmalarının da başka bir sorun olduğunu vurgulayan Çağlayan, “Erkekler arasında okula gitmek zorunda kalan kız öğrencilerin zaman zaman tacize uğradıkları belirtiliyor. Biz de buna dair öğrencilerden defalarca şikâyetler duyduk. Bu kız öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıya bir çözüm bulunması en öncelikli vazifelerdendir. En kısa zamanda kız öğrencilere özel servis aracı tahsis edilmeli ve öğrencilerin rahat bir ortamda eğitimlerine devam etmeleri sağlanmalıdır. Aksi halde meydana gelebilecek tüm olaylardan Valilik, Belediye ve Emniyet sorumludur. Her yapılan protesto eyleminde öğrencilerin karşısına geçerek 'sizler bizim evlatlarımızsınız, biz sizin iyiliğinizi istiyoruz, sorununuzu en kısa zamanda çözeceğiz' diyerek öğrencileri gönderen yetkililer, ‘evlatlarına` sahip çıksınlar. Eminim ki, bu sorunun çözümünde etkili ve yetkili olanlar kendi öz evlatlarının bu durumlara düşmelerini ve bu şartlarda eğitim görmelerini asla istemezler." ifadelerini kullandı.

Çağlayan son olarak, öğrencilerin daha fazla mağdur edilmeden haklı taleplerine bir an önce cevap verilerek bu soruna acil çözüm bulunması gerektiğini belirtti.  (Mustafa Bikeç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir