• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
YGS`de Türkiye 28`incisi olan Mardinli öğrenci ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Mardin birincisi ve Türkiye 28`incisi olan Kızıltepeli öğrenci Ali İskan Uluç, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından altın ve tablet ile ödüllendirildi.

İki milyonu aşkın öğrencinin katıldığı YGS sınavında Türkiye 28`incisi ve Mardin il 1`incisi olan Özel Atak Fen Lisesi öğrencisi Ali İskan Uluç (18), Milli Eğitim Müdürü M. Sabahattin Genç, Okul Müdürü ve Babası ile beraber ilçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından kabul edildi. 

Kaymakamlık Makamında gerçekleşen ziyarette Kızıltepe Hanyeri köyünde ikamet eden ve YGS`de Temel Matematikte 40 sorudan 39 doğru 1 yanlış ile Türkiye 28`incisi ve Mardin il birincisi olan Uluç`u tebrik eden Kaymakam Ermiş, başarısından dolayı kendisini tam altın ve tablet bilgisayar ile ödüllendirdi.  

İlçe Kaymakamı Ermiş, Uluç`un başarısından dolayı Kızıltepe olarak gurur duyduklarını belirterek, “Bildiğiniz gibi Kaymakamlık olarak bu yıl bir kampanya başlattık. YGS sınavlarında Mardin birincisinin ilçemizden çıkması durumunda kendisini otomobil ile ödüllendireceğiz. Ali İskan Uluç kardeşimiz birinci basamak sınavında büyük bir başarı gösterip Türkiye genelinde 28`inci olma başarısını gösterip aynı zamanda Mardin birincisi geldi. Bizde bu başarısından dolayı Altın ve Tablet ile ödüllendirdik. İkinci basamak sınavında başarısını sürdürüp Mardin birincisi olması durumunda, ödül olarak koyduğumuz otomobili de kazanmış olacak. Biz bu başarısını tekrar edeceğinden şüphe duymuyoruz.” dedi.

Ermiş, ayrıca, Uluç`un başarısı nedeniyle Okul İdaresi ve ailesini de tebrik etti. 

Başarılı öğrenci Ali İskan Uluç ise başarısının sistemli çalışmaktan geçtiğini belirterek, öğretmenlerinin başarısında büyük katkıları olduğunu söyledi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir