• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Ceyhan Cezaevinden Depremzedelere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Vanlı depremzedelere duyarsız kalmayan Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler kendi aralarında yardım kampanyası başlattı. Mahkumlar kampanya sonucu topladıkları bin TL`yi Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci`ye teslim ederek yıkıcı depremde zarar görenlere katkıda bulundular.

Van`daki depremin ilk günü itibarıyla cezaevinde yatan tutuklu ve hükümlülerin depremzedelere yardım etme talebini kendilerine ilettiklerini belirten Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü Fazlı Bozer, "Cezaevinde yatan tutuklu ve hükümlü kardeşlerimiz Van`daki depremzedeler için yardım etmek istediklerini bize ilettiler. Dilekçe karşılığı, ne kadar yardım etmek istediklerini belirtiler. Tutuklu ve hükümlü kardeşlerimiz aralarında bin TL toplayıp kampanyaya destek verdiler. Milletimizin çocuğu, genci, yaşlısı, kadını erkeğiyle, tutuklusu ve hükümlüsüyle gösterdiği bu ilgi ve yüksek merhamet, beni çok duygulandırdı."dedi.

Tutuklu ve hükümlülerin aralarında topladıkları yardımı Van`a ulaştırmak için teslim alan Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci de; "Van`daki deprem nedeniyle tüm Türkiye`miz doğusu ve batısıyla, zengini fakiriyle, seferber olmuşlar, Van`daki acıyı yüreklerinde hissetmişlerdir. Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu ve hükümlü kardeşlerimiz de aralarında topladıkları bir miktar parayı Cezaevi Müdürü Fazlı Bozer aracılıyla bize ulaştırdı. Biz de Van ve Erciş`teki depremzede gönderilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığımızın hesabına yatırdık. Cezaevindeki bu örnek dayanışma hareketinin tüm Türkiye`ye yayılmasını diliyor, Ceyhan`daki Mahkûm kardeşlerimizin bu anlamlı desteklerinden dolayı başta Mürdümüz Fazlı Bozer olmak üzere tutuklu ve hükümlü kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ayhan Kaya - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir