• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
Minik Cemre ilik nakli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezinde ikamet eden Asma ailesinin yaşadığı dram yürekleri burkuyor. Bir buçuk sene önce minik Cemre'siyle oyun oynayan baba aniden kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Anne Gulsum Asma, 5 çocuğuna hem annelik hem babalık yaparken Minik Cemre babasının vefatından 2 ay sonra Lösemi hastalığına yakalandı.

Acılı anne, biricik Cemre'sinin ilik naklinin yapılıp sağlığına kavuşması için yetkililerden yardım bekliyor.

2013 Kasım ayından beri Lösemi hastası olan Cemre Diyarbakır`da bir ay kadar tedavi gördükten sonra tedavisine Adana`da devam edildi. Minik Cemre tedavi esnasında iç kanama geçirince 3 kez ameliyat oldu. Maddi imkansızlıklardan Cemre'nin tedavisine Adana yerine yeniden Diyarbakır`da devam edilmeye başlandı.  Bir oto kiralama şirketlerinden araç kiralamak suretiyle Diyarbakır`a götürüp getiriliyor. 7 ay önce Adana'da ilik nakli için kayıt yapan aile sıra beklerken bir hafta önce kurumu arayarak durumu soruyor ancak aileye sistemde Cemre'nin kaydının olmadığı söyleniyor. Bu durumdan dolayı mağdur olan aile tekrar kayıt yaptırmış.

“Baba vefat etti 2 ay sonra Cemreye kan kanseri teşhisi konuldu”

Eşinin vefatından 2 ay sonra Cemre`nin kan kanseri olduğunu öğrendiklerini belirten Anne Gülsüm Asma, “ Eşim bir yıl 6 ay önce vefat etti. Eşimin vefatından 2 ay sonra Cemre`ye kan kanseri hastalığı teşhisi konuldu. Ondan sonra bir yıl boyunca ben ile kızım hastanede yattık ve çok zor günler yaşadık. Adana`ya gittik ama yapamadık kızım daha iyi şartlar içinde tedavi görsün diye Acıbadem hastanesinde iki ay kadar tedavi yaptık. Orada iç kanamadan dolayı ameliyatta aldılar. Ameliyattan sonra kardeşlerini istedi kardeşini babasını sayıklar dururdu ondan sonra yapamadım çocuklarım buradaydı mecbur geri döndük. Maddi imkanlar olmadığı için Adana`dan geldik. Diyarbakır`da Dicle Üniversitesinde Allah razı olsun Murat Hoca çok iyi bir hoca bize bayağı destek oldu. Çok maddi sıkıntı çektim eşim vefat ettiğinde bizim bir kuruş paramız yoktu evimiz daha inşaattaydı ondan sonra bir tek maaşla 5 tane çocuk ben  6 kişiyi idare ediyordum.” ifadelerini kullandı.

“Anne Cemre'nin ilik nakli için yetkilere seslendi”

Cemre'nin ilik naklinin yapılması için devlet yetkililerine seslenen Anne Asma, şunları söyledi:  “Bu hastalık bu parayla tedavi edilmiyor. Cumhurbaşkanına, Başbakana, özellikle Sağlık Bakanına, herkese bütün iş adamlarına sesleniyorum Cemre'nin ilik nakli için bana yardım etmelerini istiyorum. Hiçbir şeyim olmasın ama kızım iyileşsin başka bir şey istemiyorum. İlik nakli gerekiyor. İyileşebilir ama ileride tekrarlanma riski çok yüksek onun için ilik nakli şarttır. Cemre'nin ilik nakli için Acıbadem Hastanesine 6 – 7 aydır başvurduk ama ses yok. İnşallah bir yerlerden ses çıkar da Cemre`nin sesi olur. Benim çocuğum gibi çocuklar da var herkese acil şifalar diliyorum."

Bu güne kadar kimsenin kendilerine yardım eli uzatmadığını sadece Kızıltepe kaymakamının kendilerine destek olduğunu belirten Anne Asma, "Cemre okula giderse destek olacak inşallah önümüzdeki sene onu okula göndeririz. Allah onlardan razı olsun.”

“Babası Cemre'yle oynarken kriz geçirip vefat etti”

Cemre'nin babasıyla oyun oynadığı esnada babasının kalp krizi geçirip vefat ettiğini söyleyen Anne, “Cemre`nin kendi hastalığından haberi yok. Cemre çok hassas babası onun gözünün önünde vefat etti. Babası onunla oyun oynarken kalp krizi geçirdi ve vefat etti. Cemre 6 yaşındadır yüksek enfeksiyon riskinden dolayı onu okula gönderemiyoruz. Sesimizi duyanlar başkalarına da vesile olur herkese yardımcı olurlar. Allah hiç kimsenin hiçbir annenin yüreğini yakmasın evladıyla sınamasın. Allah`a binlerce şükür bu hastalığı veren Rabbim bu hastalığı da kaldırır ama benim desteğe ihtiyacım var özellikle Cemre`nin desteğe ihtiyacı var.” dedi.

Yetim ailelerin korunup şefkat elinin uzatılması amacıyla kurulan ve Mardin genelinde ilk uygulayıcısı Kızıltepe Kaymakamlığı olan Samimi-yet projesi kapsamında ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş Lösemi hastası 6 yaşındaki Cemre Asma`yı evinde ziyaret etmişti.

Ermiş dün Asma ailesini ziyaret ederek Cemrenin doğum gününü kutladıklarını belirterek şöyle dedi: “6 yaşındaki minik kızımız Cemre`nin doğum gününü evinde kutladık. Manevi olarak onlara destek vermek ve mutlu günde sevinçlerine ortak olmak için kendisine sürpriz bir doğum günü yaptık. Ailenin anlattığı gibi Cemre kızımız lösemi hastası ve uzun süre tedavi görmesi gerekiyor. Biz de katkı olarak 10 bin lira destekte bulunduk. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Ermiş, lise son sınıfa giden ailenin çocuğunun da dershaneye kaydını yaptıklarını belirtti.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir