• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Defterdarlık üyelerine açılan soruşturmaya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mardin Şubesi, üyeleri hakkında açılan soruşturmalara ilişkin Mardin Adliye binası önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Baskılara, soruşturmalara hayır”, “İtibarsızlaştırmaya hayır” ve “İnsanca bir yaşam istiyoruz” dövizleri taşındı.

Açıklamayı yapan BES Mardin Şube Başkanı Mustafa Benli, defterdarlıkça açılan soruşturmaların geri çekilmesini talep ederek, maliye emekçilerinin taleplerinin de karşılanmasını istedi.

Benli açıklamasının devamında; “Mardin Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğü, sendikal kararı uygulayan 3 arkadaşımız hakkında disiplin soruşturması başlatmıştır. Bu soruşturmalar eylem kırıcılıktır, mobbingdir, sendikal faaliyetlerin engellenmesidir. Buna hiçbir idarecinin hakkı yoktur. Bu suçtur. Üyelerimiz hakkında açılan bu soruşturmalar derhal geri çekilmelidir. Çekilmediği ve üyelerimize herhangi bir ceza verilmesi durumunda bu cezayı verenler hakkında sendikamızca Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince işlem başlatılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Açıklama 5 dakikalık oturma eyleminden sonra sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir