• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Patlamanın olduğu binada çökme tehlikesi ( VİDEO)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL: Hürriyet Mahallesi Cemil Bengü Caddesi'nde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği, üç kişinin yaralandığı bombalı saldırıda hasar gören 6 katlı binanın içi basın mensuplarınca görüntülendi.

Patlamanın şiddetiyle Adımlar Dergisi'nin bulunduğu ikinci kat ile alt ve üst katlar kullanılamaz hale geldi. Bombanın bırakıldığı kapının ön kısmı tamamen delinirken, kapıların yerinden söküldüğü, duvarların yıkıldığı, kolonların eğildiği görüldü. Merdivenleri, duvarları, koridorları da çatlayan bina, çökme tehlikesine karşı boşaltılıyor. Bu sırada herhangi bir sorun yaşanmaması için binanın elektrik, su ve doğalgaz bağlantısı kesildi. Dairelerin çelik kapılarının bükülerek küçük parçalara ayrılması, patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.

Patlama anı güvenlik kamerası kayıtlarına böle yansıdı. Kayıtlarda, patlamanın ardından binanın ön cephesinden kopan moloz parçalarının etrafa nasıl saçıldığı görülüyor. Görüntülerde, patlama sırasında caddede yürüyen vatandaşların korunmak için yere yattığı, parçaların cadde üzerindeki araçlara ve çevredeki binalara zarar verdiği izleniyor.   

Bu haberler de ilginizi çekebilir