• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Peygamber Sevdalıları Platformu`ndan ODTÜ açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi yerleşkesinde ODTÜ Meclis Topluluğu tarafından organize edilen ve Siyer Araştırma Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenecek olan programa katılmak isteyen öğrencilere yönelik, solcu grupların bıçaklı sopalı saldırılarına tepkiler devam ediyor.

Etkinliğin düzenlendiği caminin çevresinde bıçaklarla dolaşarak camiye gitmek isteyen ve aralarında başörtülü bayanların da bulunduğu öğrencilere saldıranlara yazılı olarak yayımladığı basın açıklaması ile tepki gösteren Peygamber Sevdalılar Platformu, yapılan bu saldırıların vandallık olduğunu belirterek, yapılan saldırılar sonucu biri yabancı uyruklu 3 öğrencinin darp edildiğini hatırlattı.

“Birkaç çetenin yaptıkları bu ahlaksızca ve alçakça girişim kabul edilemez”

Yapılan bu saldırıların tek sebebinin, Siyer Araştırmaları Vakfı kurucusu Muhammed Emin Yıldırım Hocanın sohbetine karşı olan tahammülsüzlükten kaynaklandığı belirtilen açıklamada, “Bu zihniyet ile Dicle üniversitesinde Peygamber Efendimizin kutlu doğum programını engellemeye çalışan zihniyet arasında hiçbir fark yoktur. Müslüman bir ülkede, inanç değerlerimize tahammül etmeyen marjinal birkaç çetenin, yaptıkları bu ahlaksızca ve alçakça girişim kabul edilemez. Bu ahlaksız ve din düşmanlarına verilecek en iyi cevap ve tepki Müslümanların kardeşlik duyguları içerisinde bilinçli hareket etmeleridir.” ifadeleri ile yapılan saldırı çok sert bir dille kınandı.

“Müslümanlar, Allah ve Peygamber düşmanlarını iyi tanımalıdır”

Kendisini İslami olarak ifade eden her camia ve her sorumlu Müslümanın yaşanan bu saldırılar karşısında sorumluluğunun farkında olması gerektiği belirtilen açıklamada, “Müslümanlar, Allah ve Peygamber düşmanlarını iyi tanımalıdır. Küçük ihtilaflardan ve çekişmelerden uzak durmalıdırlar. Peygamber Efendimizin davası etrafında birleşmek hepimiz için bir vazifedir ve üzerimize farzdır.” uyarısında bulunuldu.

“Hizmet ve İrşad çalışmaları bazı kesimleri rahatsız etmiştir”

Topluma  Kur`an ahlakını ve Peygamber Efendimizin hayatını öğretmek için tüm imkânların seferber edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, İslam düşmanlarına inat İslami program ve sohbetlerin çoğaltılmasının ne kadar ehemmiyetli bir durum olduğunun bir kez daha anlaşıldığına vurgu yapılan açıklama, “Açık bir şekilde görülüyor ki Muhammed hoca gibi değerli hocalarımızın hizmet ve irşad çalışmaları bazı kesimleri rahatsız etmiştir.” denildi.

“Geçmişte amaçlarına ulaşamadıkları gibi bugün de ulaşamayacaklardır”

Açıklamada devamla, “Peygamber Efendimizin ve güzide sahabelerinin eşsiz ve örnek alınacak hayatlarını anlatmak, hevesperest, marksist ve laik insanları bir kez daha rahatsız etmiştir. Bu zihniyet geçmişte amaçlarına ulaşamadıkları gibi bugün de ulaşamayacaklardır.  Her Müslümanın vazifesi İslami değerlere yapılan haksız ve ahlaksız saldırıları kabul etmemektir. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak yapılan bu melun saldırıyı kınıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca ÇAD`ta su kuyusu açılması için düzenlenen yardım standına da saldıran sol görüşlü öğrencilerin, buradaki başörtülü öğrencilere ahlaksızca saldırdığı ve onları darp edildiği belirtilerek yaşanan bu menfur saldırıda kınandı.  - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir