• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Bakanlık`tan Yemen Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, zorunlu olmadıkça Yemen`e gidilmemesi yönünde uyarı yapılırken, "Halen Yemen`de kalan/bulunan vatandaşlarımızın ülkeden derhal ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça Yemen`e seyahat etmemeleri yönündeki tavsiyemizin bir kez daha hatırlatılması uygun görülmüştür" denildi.

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklama şöyle:

"Yemen`de güvenlik durumundaki olumsuz gelişmeler nedeniyle 27 Ağustos ve 30 Eylül 2014 ve son olarak 14 Şubat 2015 tarihlerinde Bakanlığımız tarafından yapılan duyurularda vatandaşlarımızın Yemen`e seyahatlerini iptal etmeleri, Yemen`de bulunan vatandaşlarımızın da behemahal ülkeden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmişti.

Yemen`de bulunan vatandaşlarımıza ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından 16 Şubat 2015 günü Sana Büyükelçiliğimizin faaliyetleri geçici olarak askıya alınmıştı.

Yemen`de kamu düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve asayişle ilgili gelişmeler devam etmekte olup, durumun daha da kötüleşmesi ihtimali bulunmaktadır. Bugün itibariyle Aden Havaalanı kapalıdır.

Bu çerçevede, halen Yemen`de kalan/bulunan vatandaşlarımızın ülkeden derhal ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça Yemen`e seyahat etmemeleri yönündeki tavsiyemizin bir kez daha hatırlatılması uygun görülmüştür.

Yemen`de kalan vatandaşlarımızın ve yakınlarının ihtiyaç duymaları halinde aşağıda kayıtlı numaradan Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezine ulaşmaları mümkündür.

Konsolosluk Çağrı Merkezi tel: (+90) 312 292 29 29"

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir