• DOLAR 32.573
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2426.55
  • ...
28 Subat kafası hâlâ direniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Tamer Akgökçe ve İstanbul Anadolu 14. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimesi Sevgi Övüç`ün ardından İstanbul Anadolu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimesi Naciye Fusün Çağlar`ın da başörtüsü düşmanı olduğu ortaya çıktı.

Hakim Tamer Akgökçe`nin ardından Hakime Naciye Fusün Çağlar`da, Danıştay 8. Dairesi`nin avukatların başörtülü olarak duruşmalarda görev yapabileceğine ilişkin kararını hiçe sayarak, başörtülü avukat Kurbet Alim`i iki yıldır duruşmalara almıyor.

ŞİKÂYETÇİ OLMAMA RAĞMEN İKİ YILDIR İFADESİ DAHİ ALINMAMIŞ

Başörtülü avukat Kurbet Alim, mağduriyetinin halen devam ettiğini belirterek, “Tıpkı hâkim Tamer Akgökçe gibi hakime Naciye Fusün Çağlar da beni sırf başörtülü olduğum için iki yıldır duruşmalara almıyor” dedi. Kendisini başörtülü olduğu için duruşmadan atan Naciye Fusün Çağlar`la ilgili iki kez şikayette bulunduğunu da belirten Alim, “Bunun üzerine bakanlıktan bir müfettiş gelerek benim ifademi aldı. Ancak aradan iki yıl geçmesine rağmen bir sonuç çıkmadı. Ben de bu davanın neden bu kadar uzun sürdüğünü öğrenmek için BİMER`e yazı yazdım. BİMER`den gelen açıklamada, hakime Naciye Fusün Çağlar`ın ifadesinin henüz alınmamış olmasından dolayı davanın devam ettiği bildirildi. Benim ifademin hemen alınmasına rağmen hakime Naciye Fusün Çağlar`ın ifadesi neden iki yıldır alınamıyor? Sorumlularının hesap vermesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞUM İÇİN ÇALIŞMA HAKKIM ELİMDEN ALINMAK İSTENİYOR

“Ben Avrupa yakasında oturan bir avukatın Anadolu yakasındaki dosyalarını takip ediyordum. Bu avukatın yetki belgesiyle Hakime Naciye Fusün Çağlar`ın davasına girdim. Hakime beni başörtülü olduğum için duruşmadan çıkarmasının ardından, dosyalarını takip ettiğim söz konusu avukat da artık benimle çalışmak istemediğini söyledi. Bu olayın ardından Hakime Naciye Fusün Çağlar, ödül olarak benimle artık çalışmak istemediğini söyleyen bu avukatın dosyalarını ve keşiflerini birer ay arayla işleme alarak tüm dosyalarını bitirdi” diyen Alim, “Başörtülü olduğum için çalışma hakkım elimden alınmak isteniyor, mesleğimi icra edemiyorum. Ben bu mağduriyetimim yasal zeminle kalıcı olarak kaldırılmasını istiyorum. Yani anayasal bir düzenlemeyle bu sorunun kökten çözülmesi gerekiyor. Çünkü bu insan hak ve özgürlüklerinin yanı sıra bireyler arası eşitliğin sağlanması için de önemli bir adım olacaktır” dedi.

BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞIYLA BİLİNİYORLAR

Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Tamer Akgökçe de avukat Kudret Alim`i sırf başörtülü olduğu için duruşmalara almamıştı. İstanbul Anadolu 1. Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimesi Naciye Fusün Çağlar ise, sosyal medya hesaplarından yaptığı başörtüsü karşıtı paylaşımlarıyla biliniyor.

CUMHURİYET`E DESTEK VERMİŞLERDİ

Av. Kurbet Alim`i duruşmalardan atan yasakçı hakimler, Anadolu 31. Asliye Ceza Mahkemesi hâkimi Tamer Akgökçe, İstanbul Anadolu 14. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimesi Sevgi Övüç ve İstanbul Anadolu 1.Asliye Hukuk Mahkemesi hâkimesi Naciye Fusün Çağlar`ın, Peygamber Efendimiz`e hakaret içerikli karikatürlerin bir bölümünü yayınlayan Cumhuriyet`e destek için gazete binasının önüne gittikleri ortaya çıkmıştı.

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir