• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TOBB Başkanı Mersin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.  Hisarcıklıoğlu, Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra beraberindeki heyet ile birlikte makama geçerek Vali ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Hisarcıklıoğlu, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret etti.

Mersin’in bereketli topraklarıyla, turizm potansiyeliyle, sanayisiyle ve limanıyla dünyaya açılan bir kapı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bütün bu şansı paraya çevirmek lazım. Bunun için de şehrin Valisi, Belediye Başkanı, milletvekilleri, oda ve borsa başkanları el ele verip birlik içinde olursa, o şehrin ekonomisi farklı olur.” dedi.

Çukurova’daki illeri kapsayan yeni bir Marmara Bölgesi’nin gerekliliğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Kalkınma Bakanlığı’nın bir projesi olarak, Adana Mersin, Tarsus hatta Konya ve Kayseri’yi içine alan bir havza bütün olarak ele alınıyor. TOBB olarak biz de bu projeye katkı veriyoruz." diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’nin ve Mersin’in en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurguladı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyaret, görüş alışverişinin ardından sona erdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir