• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Mardin'de beton üreticileriyle toplantı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda hazır beton üreticileriyle daha güvenli beton üretilmesi için toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Halil Kösesoy, hazır betonun standartlara uygun üretilmesinin hayati önem arz ettiğine dikkat çekti. Kösesoy,  “Hazır betonu oluşturan çimento, agrega ve katkı maddelerinin mutlaka CE işaretlemesine tabi olması gerekmektedir. Mardin’de can ve mal güvenliğini sağlayan sağlam yapıların yapılmasında hazır betonun standartlara uygun üretilmesi hayati önem arz etmektedir.” dedi.

Yapı Denetimi ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürü Alaattin Demirat ise standartlara uygun beton üreten firmalara idari yaptırım cezalarının uygulandığını söyledi. Demirat, “Ancak amaç ceza vermek değil, üreticiler tarafından kaliteli beton üretilmesini sağlayacak tedbirleri almaktır. İlimizde faaliyet gösteren hazır beton üreticilerinin standartlara uygun hazır beton üretmesi; hem prestijlerini arttıracak, hem yapıların ömrünü uzatacak, hem de olası hayati riskleri ortadan kaldıracaktır.” diye konuştu.

Demirat sözlerini şöyle sürdürdü; “TS EN 206-1 standarttı yürürlükten kaldırılarak, yerine TS EN 206 standarttı getirilmiştir. Standartlar arası geçiş zorunluluğundan dolayı, geçiş süresinin bitim tarihi olan 18 Aralık 2015 tarihine kadar Hazır Beton Üreticilerinin, Uygunluk Değerlendirme Kuruluşlarından ‘G Uygunluk Belgesi’ almaları gerekir. Hazır beton trans mikserlerinin sevk irsaliyelerinde araç plakası, santral çıkış zamanı, hava sıcaklığı ölçümü ve beton sıcaklığı ölçümlerinin mutlaka olması gerekir.”  (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir