• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Muş'ta çiftçiler bilgilendiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı Bitkisel Üterim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yapılan bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Mevsim durumuna göre ilgili konularda bilgilendirmelerin yapıldığı çalışmalarda, Ziraat Mühendisi Muzaffer Demir ve Şenol Çiftçi, Ziraat Teknikerleri Çetin Kolos ve Yusuf Arslan tarafından çiftçilere eğitim veriliyor.

Tarla faresi, kör fare, çekirge, süne mücadelesi gibi zararlı bitkilerle mücadele konularında verilen eğitimlerin yanı sıra çiftçilere, sebze hastalık ve zararlıları, meyve hastalık ve zararlıları, hububat hastalık ve zararlıları, diğer tarla bitkileri hastalık ve zararlıları, fidelik hazırlanması, tohum ve fide temini, budama gibi konularda ilgili yönetmelikler hakkında sunum eşliğinde bilgilendirmeler de yapılıyor.

Eğitime katılan çiftçilere ayrıca kitapçık, afiş ve broşürler de dağıtılıyor. Eğitimlerle ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, şu ana kadar 700 çiftçiye ulaştıklarını ifade etti.

Çolakoğlu, “Tarımsal yenilikler ve desteklemeler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca yapılan çalışmalar hakkında düzenlediğimiz seminerlerin amacına ulaşacağına inanıyorum. Bitkisel üretim ve destekleme çalışmalarında düzenlenen eğitimlerin ve üretim safhasında meydana gelen zorlukların aşılması için bu eğitimlere periyodik olarak devam edeceğiz.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir