• DOLAR 32.399
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.275
  • ...
Gençler Mardin'de buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, 27-29 Mart 2015 tarihleri arasında  “Dillerin, Dinlerin Ve Renklerin Buluştuğu Şehir” başlığıyla ülke gençlerini Mardin’de bir araya getireceklerini açıkladı.

Bölgede artık silahların tamamen susması gerektiğine işaret eden Okudan, kardeşlik için gençleri buluşturacaklarını kaydetti. Toplumsal barış sürecine gençlerin katkısını da önemsediklerini ifade eden Okudan, Ocak ayında Diyarbakır’da gençleri bir araya getirdiklerini Mardin’den sonra da Şanlıurfa, Muğla, Rize, Bursa, Ankara ve İstanbul’da da barış sürecine katkıda bulunmak için gençlerle sürece katkıda bulunacaklarını söyledi.  

Gençlerin birbirlerini ve kültürlerini tanıma fırsatı bulacaklarını belirten Okudan, programın 3 gün süreceğini ve programda kütüphanesi olmayan bir okuyla kütüphane kuracaklarını ifade etti. 

Türkiye’nin farklı illerinden gelen gençleri Mardin’in tarihi ve kültürel yerlerini de gezdireceklerini belirten Okudan, söz konusu programın birlikte yaşama kültürüne önemli katkılar sunacağına inandığını söyledi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir