• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
`Birlikte hareket edersek zulümleri engelleriz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Dünya Mustazaflar Haftası` nedeniyle Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından bayanlara yönelik, anma programı düzenlendi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sinevizyon gösterimiyle devam eden programın açılış konuşmasını Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Kadın Kolları Üyesi Üzlife Sarıağaç yaptı.

“Müslümanlar zulümlere sessiz kalmışlar”

Dünyanın her yerinde Müslümanların çeşitli zulümlere maruz kaldığını dile getiren Sarıağaç, mustazafı mazlum ve ezilmiş olarak tanımladı.

Küfre baş kaldıranın bir insanın mustazaf olduğunu ifade eden Sarıağaç, mustazafın zıddının ise müstekbir olduğunu hatırlattı.

Sarıağaç, zulüm eden kişi Müslüman olsa bile müstekbir olduğuna dikkat çekerek," Bugün dünyanın her yerinde zulüm var. Filistin, Çeçenistan, Irak, Suriye ve Türkiye olmak üzere her yerde Müslümanlar zulüm altındadır. Maalesef Müslümanlar, bu durum karşısında sessiz kalmış. Bunun sebebi ise Müslümanların gaflet içinde olmasıdır. Çünkü bizleri İslam`dan soyutlamaya çalıştılar. Tamamen olmasa bile kısmen başarılı oldular.” dedi.

“Yapmamız gereken ayakta durabilmek ve gaflete düşmemektir”

Müslümanların, birlikte hareket ederek zulümlere karşı koymaları gerektiğine vurgu yapan sarıağaç, şunları kaydetti: “Müslümanlar olarak bu zulme baş kaldırıyoruz ve Allah rızası için bu yola devam etmek zorundayız. Allah Resulü (S.A.V), İslam dinini hâkim kılmak için büyük bir mücadele verdi. Küfür ehli de onu bastırabilmek için nice işkencelere maruz bıraktı. Küfrün amacı, bizi İslam`dan soyutlamaktır ve bunun için gece gündüz mücadele ediyor. Burada yapmamız gereken her zaman dik bir şekilde ayakta dura bilmek ve gaflet içinde olmamaktır. Birlikte hareket edersek zulümleri engelleyebiliriz.”

Konuşmaların ardından Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda Diyarbakır bazında dereceye girenlere ödül verildi.

Program, okunan dua ile son buldu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir