• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır`da 126 bin 270 dekar arazi suya kavuşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planı kapsamında Diyarbakır`ın Çermik ilçesine bağlı Yukarışeyhler köyü sınırları içerisinde inşa edilen Kale Barajı`yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Eroğlu, DSİ tarafından 2014 Kasım`da sözleşmesi imzalanan Kale Barajı`nın Diyarbakır ve Çermik`in hayali olduğunu ifade ederek, “Bölge halkımız bu barajı uzun zamandır bekliyordu. Bu barajı inşa etmek bize nasip oldu. Kalıcı barış, bölgeyi ekonomik olarak güçlendirmekle olur. Bu barajlar sayesinde bölge insanı başka illerde tarım işçisi olarak çalışmayacak, sulama ile beraber çiftçimizin geliri 6 kat artacak.” diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen barajın tamamlanmasıyla 63 bin 450 dekarı cazibe, 62 bin 820 dekarı terfili olmak üzere toplam 126 bin 270 dekar zirai arazinin suya kavuşması planlanıyor. Toplam 46 milyon TL yatırım bedelli barajın tamamlanması ile ekonomiye yılda 53 milyon TL katkı sağlanacak ve 16 bin kişiye de istihdam oluşturulacak.

Yöre halkının uzun zamandır beklediği Kale Barajı, Atatürk Barajı gölüne dökülen Sinek (Şeyhan) Çayı üzerinde yapılacak.

Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilecek olan barajın temelden yüksekliği
79 metre, gövde hacmi bir milyon 70 bin metreküp olacak. Aralık 2014`te yer teslimi yapılan, kamulaştırma haritalarının yapımı ve şantiye kurma çalışmaları devam eden baraj 2018 yılında tamamlanarak hizmete alınacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir