• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Talasemi hastaları seslerini duyurmak için eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek Talasemi Derneği Başkanı İbrahim Dizlek ve beraberindeki talesemi hastaları, sorunlarını dile getirmek amacıyla, ellerinde taşıdıkları dövizlerle AK Parti’nin STK’ların temayül yoklamasının yapıldığı  alana geldi. Talasemi hastaları Ak Partili yetkililer tarafından içeriye alınmayarak engellendi. Daha sonra içeriye alınarak oy kullandılar.

Talasemi Derneği olarak amaçlarının yetkililere seslerini duyurmak olduğunu söyleyen  dernek başkanı  Dizlek,  “ Talasemi Derneği olarak amacımız, toplumda farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalığın toplumumuzun bilinçlenmesi açısından büyük bir önem arz ettiği için,   üzerimize vazife olarak, bunun bilincine vararak, ben ve dernek yönetimi arkadaşlarla beraber, bunun kararını aldık ve uyguladık.” dedi.

Şanlıurfa’da yaşayan  talasemililer olarak, sağlık ve tedavi alanında birçok eksikleri olduğunu belirten Dizlek, “Hastanedeki ilgili alanlarda ayrıca talasemi aileleri için, sosyal alanlardaki aktivitelerde büyük bir eksikliğimiz vardır. Urfa’da bir talasemili hasta   Antep’teki talasemililer kadar şanslı ve aynı hakka sahip değildir. Amacımız bu sorunları gündeme getirmektir. ” dedi.

Yetkililerden kamotoloji ve hematoloji alanında kendilerine has bir hastane isteyen Dizlek, “Kendi kan bankamızın olmasını istiyoruz. Öncelikle şimdiki kan bankamız Kızılay’ın yapmış olduğu uygulamadan dolayı kanlarımız Antep’ten geliyor. Kızılay aracılığı ile bu kanlar da bizlere 12-13 günlük bayat geliyor. Bu da bizim çocuklarımızın hayatı için risk taşıyor. Çocuklarda bu mevsimde aşırı demir birikimine neden oluyor, bizler bunun bilincindeyiz. Gaziantep’teki bir talasemili hasta 3 günlük kan alabiliyorsa, bizler burada 15 günlük kan alabiliyoruz. Bu bizim gerçeğimizdir.” şeklinde konuştu. (İLKHA)  

Bu haberler de ilginizi çekebilir