• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
Soyguncu 10 saat sonra teslim oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan Ticaret Borsası (VAN TB) binasında hizmet veren Ziraat Bankası Van Şubesine saat 16.30 sıralarında girerek içeridekileri rehin alan V.Y. (30), saat 03.00'te teslim oldu.

Van Asayiş Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, soygun eylemini gerçekleştiren V.Y.'nin (30), bu eylemi ailevi sorunlarından ve psikolojik bunalımdan dolayı yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "V.Y. isimli soygun eylemcisi üzerine yerleştirdiği sahte patlayıcı düzenek ve pompalı tüfekle banka şubesine girdi. Soyguncu banka çalışanları ve içerde bulunan müşterilerle beraber 10 kişiyi rehin aldı. Soyguncu rehin alınan 10 kişiden biri erkek, ikisi bayan olmak üzere 3 kişiyi serbest bıraktı. Geriye kalan 7 kişi ise 15 saat rehin tuttuktan sonra yapılan ikna girişimleri sonucugece saat 03.00'te bu kişileri serbest bırakan soyguncu güvenlik görevlilerine teslim oldu." denildi.

Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerin ardından Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastahanesi getirilen V.Y. yapılan muayenenin ardından. Van Cumhuriyet Savcılığına götürüldü.

Öte yandan oğlu rehin alınan bir annenin, oğlunun kurtulması üzerine sevinç gözyaşları döktüğü dikkat çekti. 

Akşam saatlerinde pompalı tüfekle bankaya giren V.Y.'nin Van’ın Özalp ilçesinde ikamet ettiği evli ve bir hasta çocuğu olduğu belirtildi. V.Y'nin, 3 yıl önce babasını yanlış bir ameliyat sonucu kaybettiği ve bunalıma girdiği iddia ediliyor.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir