• DOLAR 32.5
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2492.743
  • ...
 Öğrencilere sağlıklı beslenme ve obezite eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak İl Halk Sağlığı Müdürlüğü`ne  bağlı Obezite ve Metobolik Hastalıklar  biriminde görevli sağlık personeli Diyetisyen Recep Tepe ve Ebe Seda Büyükbaşı  tarafından, Şırnak Hürriyet İlköğretim okulunda öğrencilere yönelik Sağlıklı Beslenme ve Obite hakkında eğitim verildi.

Diyetisyen Tepe tarafından verilen eğitimde, öğrencilere  günün en önemli öğününün kahvaltı olduğu vurgulanarak, içeriğinin yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uygun olması gerektiği ve kahvaltıda tüketilmesi gereken besinler anlatıldı.

Eğitim hakkında bilgi veren Diyetisyen Tepe, “ Halk Müdürlüğümüz tarafından aylık periyodik çalışmalarımız sonucunda okullarımızda sağlık eğitimi vermekteyiz. Değişik alanlardaki arkadaşlarımız da şu an bazı ilçelerde değişik okullarda öğrencilere eğitimler verilmektedir. Biz bu eğitimin okuldan başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz de bugün Ebe arkadaşımızla birlikte öğrencilere kahvaltının   sağlıklı beslenmenin önemini anlattık. Öğrencilerden de güzel yansımalar geldi. Çok faydalı olduğu kanısına vardık.Umarım sağlıklı bir nesile biz de bir vesile oluruz” dedi.

Eğitim, öğrencilerin soru cevap kısmının ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir