• DOLAR 32.533
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2431.082
  • ...
“TEİAŞ Yönetmeliğindeki eksiklikler bir an önce giderilmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı   Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel  Başkan Vekili Mehmet Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Reşit Gürbüz ile TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır`ı Makamında ziyaret etti.

Genel Müdür Yıldır ile bir süre görüşen Tonbul, geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete`de yayımlanan ‘görevde yükselme, unvan değişikliği ve TEİAŞ personelinin sorunlarını dile getirdi.

“Her unvanda kadro açılmalı”

TEİAŞ`ta uzun süredir yapılamayan ‘Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği`nin bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen Tonbul, “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği değiştirilerek resmi gazetede yayımlandı. Ancak, Yönetmelikte eksiklikler var. Sınav her kadroda açılarak, adaletin sağlanması gerekiyor. Başta veri hazırlama olmak üzere, uzman, şef, müdür yardımcısı ve müdür unvanlarında sınavların yapılması,  unvan değişikliğinde  ayırıma gidilmeksizin, tüm unvanların sınava dahil edilmesi gerekmektedir. Çünkü, unvan değişikliği sınavı bir yarışma sınavı olup, boş olan kadrolara en yüksekten başlamak üzere atama yapılmaktadır. Koruma Güvenlik, memurları genel idari hizmetlerde bir unvan olup görevde yükselme veya unvan değişikliği konusunda yönetmeliklerde engel konulması, anayasamızın temel ilkelerinden olan eşitlik ilkesine aykırı olduğunu düşünüyoruz. Sınavların hukuka uygun olarak yapılabilmesi için tüm unvanların,  sınava girmesi ve tüm boş kadroların ilana çıkması gerekmektedir. Aksi halde hak arama yöntemleri devreye girecektir” dedi.

“Koruma güvenlik birimi, özel sektöre devredilmeli”

Kurumdaki Koruma Güvenlik biriminin özel sektöre devredilmesini de dile getiren Tonbul, “TEİAŞ`taki koruma güvenlik birimi özel sektöre devredilerek, arkadaşlarımızın içeride bir görev verilmek suretiyle çalıştırılmalarını istiyoruz. Koruma güvenlik işini yapan personel boş olan memuriyet kadrolarında görevlendirilmelidir.”  dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Yıldır ise, sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapacaklarını ve her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir