• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Van`da banka soygunu 7 kişi rehin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan Ticaret Borsası (VAN TB) binasında hizmet veren Ziraat Bankası Van Şubesine silahlı soygun teşebbüsü gerçekleştirildi.

Saat 16.30 civarında bankaya gelen kişinin elindeki pompalı tüfekle önce güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdiği ve daha sonra içerde bulunan vatandaşları rehin aldığı bildirildi. 7 kişinin soyguncular tarafından rehin alındığı iddia edilirken, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

Olay yerine gelen polis tarafından bankanın etrafında yoğun güvenlik önlemleri alınırken Özel Harekâtçılardan başka kimse bankanın çevresine yaklaştırılmıyor.

Edinilen bilgilere göre, soyguncunun hasta bir çocuğunun bulunduğu ve onun tedavisi için soygun girişimin de bulunduğu belirtildi.  Ayrıca içerde bulunan biri hamile 2 kadın rehinenin, soyguncu tarafından saat 19.30 sıralarında serbest bırakıldığı belirtildi. Soyguncu tüm çabalara rağmen teslim olmaya ikna edilemezken isteği üzerine kendisi ve rehineler için yemek getirildi.

Son gelen haberlere göre ise bankanın bulunduğu binanın çevresindeki sokak lambalarının elektrikleri kesildi ve polisin baskın hazırlığında olduğu belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir