• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eğitim-Bir-Sen İlçe temsilcileriyle istişare toplantısı yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Diyarbakır İl Kurulu, Memur-Sen Diyarbakır il binasında ilçe temsilcileriyle bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.

Yeni dönemde daha fazla sahada olup üyelerinin sorunlarıyla ilgileneceklerini belirten Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Eğitimcilerin her türlü sorunlarını dikkate alıp onlara yönelik çözümler üreteceklerini dile getirdi.

“Bütün okullara ulaşmaya çalışacağız”

İlçe temsilcilerinin bulundukları ilçede gidilmedik okul, ulaşılmadık üye bırakmayacak şekilde çalışmaları gerektiğini belirten Memiş, üyelerinin sorunlarını yerinde dinleyip ivedi çözüm yolu bulmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Memiş, “Sendika olarak nöbette ücrette ısrarlı, mücadelede kararlıyız. Talebimizi canlı tutmak için ‘Nöbete Ücret, Angaryaya Hayır` afişleri ile okulları donattık. Türkiye genelinde kitlesel basın açıklaması yaptık ve devamında, KPDK`ya sunmak üzere imza kampanyası başlattık. İmza kampanyasına katılmayan üyemizin kalmaması için sizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Okullarınızda ve ilçenizde imza kampanyasına katılmayan personelimizin kalmaması gerekir.” İfadelerini kullandı.

“Bölgedeki tüm bileşenler çözüm sürecine alınmalıdır”

Bölge açısından son günlerdeki gelişmeleri olumlu bulduklarını vurgulayan Memiş, son olarak şunları söyledi:

“Teşkilat olarak çözüm sürecinin her zaman arkasında durduk duracağız. Çözüm sürecinin alt edilmesini ve tersine döndürülmesine sağlamaya çalışanların deşifre edilmesi anlamında sürecin zemininin geniş tutulması son derece önemlidir. Bölgedeki bütün bileşenlerin katıldığı bir çözüm her zaman arzu ettiğimiz bir yaklaşımdır. Artık bu bölgede ölüm bile yoruldu şimdi barışı yormada bir çözüme varmalıyız.”

İlçe temsilcileri, ilçelerindeki eğitim ile ilgili sorunlarını ve önerilerini dile getirttikten sonra toplantı sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir