• DOLAR 32.577
  • EURO 34.929
  • ALTIN 2429.852
  • ...
Öğrenciler gribal enfeksiyon hakkında bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Fen Lisesi’nde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Cizre Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, öğrencilere gribal enfeksiyon ve bahar nezlesi hakkında bilgi verildi.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen eğitim programı, Cizre Toplum Sağlığı Merkezinden görevli sağlık personeli Süleyman Tunç tarafından yapıldı.

Eğitimde öğrencilere, “Grip Nedir? nasıl bulaşır, tedavisi nasıl olmalıdır, kişisel hijyen nasıl sağlanmalıdır” konularının yanında, halk tarafından bahar nezlesi olarak bilinen saman nezlesi (Alerjik rinit) hakkında da bilgiler verildiği belirtildi.

Toplu yaşayan grupların gribal enfeksiyonlara daha çok dikkat etmeleri gerektiğini belirten Tunç, “ Bugün öğrencilerimize toplu olarak yaşadıkları okul çatısı altında gribal enfeksiyonuna karşı korunma tedbirleri ve enfeksiyon çeşitleri hakkında bilgi verdik. Ayrıca bahar ayına yaklaştığımız şu günlerde çıkan alerjiler hakkında uyarılarda bulunduk. Öğrencilere çok faydalı olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğitimlerin değişik ilçelerde ve okullarda süreceğini belirten Tunç, öğrenciler kadar öğrenci velilerinin de enfeksiyon ve alerjilere karşı duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Eğitim, soru cevap kısmının ardından sona erdi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir