• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Urfa'da kazılar için İŞKUR'dan 160 kazıcı alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl Şanlıurfa’da düzenlenen sempozyuma Şanlıurfa Valisi ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. 300’den fazla uzmanın katıldığı sempozyumda konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa’nın sahip olduğu tarihi eserlerden bahsederek, devam eden kazı çalışmalarına değindi.

Devam eden kazılar sırasında bile yeni kazı alanları keşfedildiğini dile getiren Vali Küçük, yoğun kalıntıların olduğu Şanlıurfa’da çok sayıda kazıcıya ihtiyaç duyulduğu için sadece Harran için İŞKUR üzerinden 160 kazıcı görevlendirdiklerini kaydetti.

Yeni müze hakkında da bilgi veren Vali Küçük, “Açılacak olan müze kompleksinde sadece eserlerin teşhirinin değil, ait oldukları dönemlerin canlandırmalarının da yer alacağını belirtmekteyiz” dedi. Valilik olarak müzeye Hz. İbrahim’in ateşe atılmasını anlatan bir salon düzenlemesi eklediklerini de ifade eden Vali Küçük, üç boyutlu hazırlanan bölüme girenlerin o anı yaşıyormuş hissine kapılacaklarını söyledi.

Müzelerin sadece gezilen yerler olmaktan çok, artık eğitici ve hayatın içinden yerler olması gerektiğini vurgulayan Vali Küçük, “İnsanlar müzede uzun vakit geçirebilmeli. İçinde kütüphaneler olmalı, eğitici alanlar olmalı, çocukların tarihi öğrenerek eğlenebilecekleri alanlar olmalı. Müzeler, gerçek faydasını insanlara kuşaktan kuşağa gelen birikimini aktararak yapmalı. Müzeler insanları içinde tutabilen mekânlar olmalı. Müze anlayışımızı bu şekilde geliştirmeliyiz. Son yaptığımız müze Türkiye’de buna örnek olabilecek niteliktedir.” dedi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir