• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
KPSS Haramzadeleri Devlet memuru çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının konuya ilişkin yaptığı açıklamada, soruşturmaya konu 2010'daki KPSS'de 100 ve üzeri net doğru yapan 3 bin 227 kişi bulunduğu hatırlatıldı ve bunlardan 616'sının halen devlet memuru olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 2'sinin hamile, birinin ise çocuk emzirdiği için emniyetteki işlemlerinin ardından dün akşam serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, yaklaşık 10 şüphelinin yurtdışında olduğu, gözaltına alınamayan yaklaşık 10 kişinin ise aranmasına devam edildiği kaydedildi.

Savcıyı tehdit soruşturmasında gözaltılar

Bu arada, KPSS'deki usulsüzlük soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın telefonla tehdit edilmesine ilişkin 3 kişinin dün gece yakalandığı belirtildi. Bunlardan N.Ö'nün Etimesgut'ta bir devlet okulunda öğretmen olduğu öğrenildi.

Savcı Yücel Erkman'ın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, 15 ay süren çalışmanın ardından, dün 19 ilde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyerek, çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir