• DOLAR 32.524
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2428.675
  • ...
SODES 2015 uygulamaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’de 2015 yılı Sosyal Destek Programı (SODES) tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda, SODES’in 2015 yılı uygulamalarının başlatıldığı belirtildi.

Bingöl Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İl Valisi Yavuz Selim Köşger, vali yardımcıları, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Valilik AB ve Proje Koordinatörü Mehmet Mesut İlhan, Beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan SODES 2015 yılı uygulamalarının başladığını söyleyerek GAP ve DAP illerinde toplam 34 ilde uygulanan programının başvuru sürecinin 13 Mart ile 15 Nisan tarihleri arasında yapılacağını ifade etti.

Proje tekliflerinin internet sitesinden erişime açılacak olan SODES Bilgi Sistemi aracılığıyla yapılacağını belirten ilhan, tekliflerin yapılacak değerlendirmenin ardından Bakanlığa gönderileceğini ifade etti.

Toplantıda, sunum şeklinde geniş bilgilendirme yapan proje uzmanı Aziz Bayındır ise SODES kapsamında, sosyal içerme projeleri,  istihdam projeleri, kültür, sanat ve spor projelerinin desteklendiğini söyledi.

SODES kapsamında sunulacak projelerin süresinin en fazla 12 ay olduğunu kaydeden Bayındır, SODES destek tutarının bütçe büyüklüğünün alt sınırı 100 bin, üst sınırının ise 500 bin TL olduğunu belirtti.

Bayındır son olarak, desteklenecek proje türleri, başvuru yapabilecek kuruluşlar, projelerin süreleri ve bütçe büyüklüğü, desteklenecek projelerin seçimi, ödeneklerin aktarılması, proje harcamaları, projelerde yıl içerisinde yapılabilecek değişiklikler, projelerin izlenmesi ve denetlenmesi konuları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.   (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir