• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
`Bediüzzaman zalimlerin karşısında duran bir şahsiyetti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD), Bediüzzaman Said-i Nursi`nin vefatının 55. yıl dönümü münasebetiyle bir basın açıklaması düzenleyerek, Üstad`ın İslam davası uğrunda yaşadığı sürgün ve zindanlarla beraber çektiği sıkıntılara dikkat çekti.

İTTİHAD Genel Merkezinde yapılan açıklamayı okuyan Molla Hüseyin Sudan, Üstad`ın, zalim ve zorbaların karşısında her zaman dimdik durduğuna dikkat çekti.

Üstad, büyük bir âlim olmakla beraber yol gösteren bir önderdi”

İslam ümmetinin, Bediüzzaman`ı tanıması ve takip etmesi gerektiğini söyleyen Molla Sudan, “Üstad Bediüzzaman, büyük bir âlim olmakla beraber aynı zamanda cephede savaşan bir komutan, İslam ümmetini fitnelerden koruyacak eserleri neşreden bir müellif, topluma yol gösteren bir önder, zalim ve zorbaların karşısında dimdik duran bir şahsiyetti. Tarihi zulümlerle dolu Kemalist rejim, birçok İslam âlimine yaptığı işkence ve eziyeti aynı şekilde Üstad`a tattırmış, hayatını sürgün ve cezaevleriyle eziyete çevirmiş, İslam âleminin Üstad`dan yeterince istifade etmesine müsaade etmemiştir. Uzun yıllar boyunca yapılan zulüm ve zorbalıklar, Kemalist rejim için kara bir leke olarak kalacak ve Müslüman halk hiçbir zaman bunu unutmayacaktır.” dedi.

“Medreset-üz Zehra`nın kurulması için çaba sarf etti”

Bediüzzaman`ın, geçirdiği zorlu savaş ve zindan yıllarına rağmen eser yazmayı ihmal etmediğini kaydeden Molla Sudan, şunları söyledi:

“Üstad, İslami ve fenni ilimlerin birlikte okutulabileceği Medreset-uz Zehra ismini verdiği üniversitenin kurulması için çabalamış ve temellerini atmıştır. Ancak ülkemizin girdiği savaşlar sebebiyle bu gayesine ulaşamamış olmakla birlikte, bu projeyi bizlere miras olarak bırakmıştır. Müslüman halkımızın bütün gayret ve çabalarıyla ülkemiz topraklarını işgal eden İslam düşmanlarıyla yaptıkları savaşlarda talebeleri ile en ön safta savaşıp, büyük kahramanlıklar gösteren Bediüzzaman Hazretleri, bu savaşları yaparken aynı zamanda da eser yazıyordu.”

“Üstad`ın mirasını sahipleneceğimize söz veriyoruz”

Mola Sudan, son olarak, İTTİHAD olarak devlet yetkililerini, Üstad`ın naaşını bir an önce ortaya çıkarmaya, geçmişiyle yüzleşerek Üstad başta olmak üzere haksızca katlettiği, sürgün ve cezaevlerinde yıprattığı İslam âlimlerinin şahsi manevilerinden özür dilemeye davet ettiklerini belirterek, “İslami sivil toplum kuruluşu yetkililerini ve kanat önderlerini de Üstad`ın bize miras olarak bıraktığı Medreset-uz Zehra projesine sahip çıkmaya, bir çatı altında toplanarak Üstad`ın istediği kardeşlik potasında erimeye çağırıyoruz. Üstad`ın yolunu sürdüreceğimize ve mirasını sahipleneceğimize söz veriyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir