• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Meteoroloji çalışanlarının havacılık tazminatı gasp edilmektedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji çalışanlarının emeğinin karşılığı olan havacılık tazminatının ödenmesini isteyen Büro Memur-Sen Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, hükümete seslenerek havacılık tazminatının mecliste mutlaka yasalaştırılması gerektiğini söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının, Türkiye’nin dört bir yanındaki hava alanlarında görev yaparak hava tahmin raporları oluşturduklarını belirten Şansi, “Bu raporlar, bütün vatandaşımız tarafından takip edilmektedir. Başta tarım ve ulaşım alanlarında olmak üzere bu raporlara göre plan yapılmakta ve hareket edilmektedir. En önemlisi ise oluşturulan raporlar sayesinde, uçakların güvenli bir şekilde havaalanlarına iniş ve kalkışı sağlanmaktadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi, havacılığa katkılarından dolayı, personel giderleri olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatından, yani Eurocontrol’den para almaktadır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel gideri olarak aldığı bu parayı havacılık tazminatı adı altında personeline ödemektedir. Bu tazminatın Meteoroloji personeline ödenmesi ise maalesef engellenmektedir. İki kurum arasındaki bu farklı uygulama haksızlıktır, adaletsizliktir.” dedi.

Şansi, açıklamasının devamında, “Ne yazık ki, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji çalışanlarının hakkı olan bu paranın çalışanlara ödemesine izin vermemiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 4 yıldır yaptığı bu haksız uygulamayla 24 saat kesintisiz hizmet veren Meteoroloji çalışanlarının moral ve motivasyonunu bozmuştur. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu parayı havacılık tazminatı olarak yansıtmadığı için uluslararası bir kurum olan Eurocontrol’a karşı suç işlemektedir. Ülkemizin itibarı için havacılık tazminatı Meteoroloji çalışanlarına bir an önce ödenmelidir.” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji çalışanlarının emeğinin karşılığı olan havacılık tazminatının ödenmesini isteyen Şansi, şunları kaydetti: “Meteoroloji çalışanlarının havacılık tazminatı gasp edilmektedir. Buradan hükümete sesleniyoruz. Meteoroloji çalışanlarının mağduriyetine son verilmesi için havacılık tazminatı mecliste mutlaka yasalaştırılmalıdır. Aksi takdirde, Büro Memur-Sen olarak, meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenene kadar yeni eylemlerle, basın açıklamalarıyla mücadelemize devam edeceğiz.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir