• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
Suud`dan Yemen`e bölgesel müdahale sinyali
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud bin Faysal bin Abdulaziz, Yemen`deki krizin barışçıl yollarla çözülmemesi halinde bölge ülkelerinin 'saldırganlığa karşı gerekli adımları atacağını' söyledi.

Ülkeyi ziyaret eden İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile ortak basın toplantısı düzenleyen Suud Faysal, “Yemen'deki sorunun siyasi ve barışçıl yollarla çözülmesini umut ediyorum ama bu gerçekleşmezse bölge ülkeleri saldırganlığa karşı gerekli adımları atacaktır. Elimizden geldiğince Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadi`ye destek vereceğiz. Bunu sadece bir tarafı savunmak için değil Yemen`in istikrarını sağlamak için yapacağız” ifadelerini kullandı.

Son olarak Husiler darbe girişiminde bulunurken, İran, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi`nin güneydeki Aden`e sığınması ve Cumhurbaşkanlığı koltuğundan istifasını geri çekmesine tepki göstererek Husileri siyasi anlamda desteklediğini duyurmuştu.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN HADİ'YE DESTEK AÇIKLAMASI
Suudi Arabistan'dan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye destek mesajı yayınlandı. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda Bakanlar Kurulu toplantısı düzenlendi.

Toplantının ardından Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil bin Zeyd et-Tarifi yayımladığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun, Yemen'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere Kral Selman'ın önceki gün Körfez ülkelerinin temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda alınan kararlara değindiğini belirtti.

Tarifi açıklamasında Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi işaret ederek, ülkesinin elindeki tüm imkanlarla Yemen halkının ve meşruiyetin yanında yer alacağını kaydetti.

Açıklamada ayrıca Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK), Yemen'in güvenlik ve istikrarı için gereken adımları atmaya hazır olduğu belirtilerek, Yemen'deki krizin çözümü için KİK gözetiminde Riyad'da sürdürülmesi beklenen diyalog görüşmelerine katılım konusunda tüm siyasi taraflarca acilen yanıt verilmesi gerektiği vurgulandı.

Kral Selman, önceki gün, Bahreyn Veliaht Prensi ve Başbakan Yardımcısı Selman bin Hamad Al Halife, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Nasır Al Sani, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Şeyh Muhammed el-Halid es-Sabah'ı, Yemen'de yaşanan son gelişmeler başta olmak üzere bölgede yaşanan gelişmeleri ele almak üzere Riyad'daki Kraliyet Sarayı'nda kabul etmişti.

dünya bülteni

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir