• DOLAR 32.493
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2496.157
  • ...
Bayburt'ta 'Siyer-İ Nebi' yarışması yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayburt Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulunda, Nisan ayının 2’inci haftasında Siyer-İ Nebi yarışması düzenleneceği ve sınava 800 öğrencinin katılacağı bildirildi.

Günümüzde okuma alışkanlığının olması gereken bir düzeyde olmadığına dikkate çeken Okul Müdürü Ali Aktaş, bu yarışma ile öğrencilerde okuma alışkanlığını geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Aktaş, “Okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmayı amaçlıyoruz. Bu yıl konusu ile de çağımızın, günümüzün en acı tecrübelere maruz kalarak uzaklaştığı, sevgili Peygamberimizin hayatı, ahlakı ve rehberliğini toplumun tüm kesimlerine ve tüm dünyaya yeniden hatırlatmayı önemsiyoruz. O’nun hayatını okumak, anlamak, düşünmek ve yaşamak bizler için en büyük kazanım olacaktır.” dedi.

Hz. Resulullah’ın hayatını öğrencilere tam olarak benimsetmeyi hedeflediklerini belirten Müdür yardımcısı Adil Kacır ise şunları ifade etti: “Bizler amaç olarak, Hz. Muhammed’in hayatının okunmasını, anlaşılmasını ve yaşanmasını hedefliyoruz. Öğrencilerimiz bu yarışma ile İslam Peygamberinin doğumundan vefatına kadar, hayatını genel hatlarıyla öğrenecekler. O’nun ahlakını, inanç, duygu dünyasını tanıyarak sorunlarla baş etmenin ve doğru bir hayat yaşamanın yollarını edinecekler. Hz Muhammed’in pek çok özelliğini, yaşanabilir hayatını, heyecan verici bir tarzda tanıma fırsatı bulacaklar. Ayrıca sıkıntılarla baş etmeyi, sevinçlerinde ölçülü olmayı, paylaşmayı ve yardımlaşmayı, sevmeyi, sevilmeyi, dostluk ve kardeşliği, dengeli bir hayat yaşamanın yollarını ve daha pek çok şeyi onun rehberliğinde kazanacaklar.”

15 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’te yapılacak sınavda  dereceye girecek öğrencilere çeşitli ödüllerin verileceği belirtildi. Başarı sıralamasında ilk 5’e girecek öğrenciler tablet ile ödüllendirilecek.

Sınavda sorulacak soruların, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı “Peygamberim” kitabından çıkacağı belirtilirken, Ayrıntılı bilgi için http://www.hayirseverler.meb.k12.tr  internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir