• DOLAR 32.494
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2433.14
  • ...
Çeteler halka huzur vermiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da özellikle bazı bölgelerde sokak aralarına ve bazı caddeler üzerine pusu kurarak yoldan geçen toplu taşıma araçlarına taşlarla saldıran çeteler halkın güvenliğini tehdit ediyor.

Dün akşam saat 18.00 sıralarında Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Seyrantepe Toplu Konut bölgesine yolcu taşıyan Özel Halk Otobüsleri yine çetelerin saldırısına uğradı.

Toplu Konut çıkışı Aziziye ve Gürdoğan mahalleleri arasındaki yol üzerinde, seyir halindeyken saldırıya uğrayan halk otobüsünün camları kırıldı, araç tahrip edildi.

Atılan taşlardan kurtulmak için şoför bölgeyi hızla terk ederken, gelen taşlardan halkın yaralanmaması için ise halk otobüsün içerisinde çökerek ancak kendisini muhafaza edebildi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yolcu, bu çetelerin bazı bölgelerde özellikle yollar üzerinde pusu kurarak halkın mal ve canına zarar verdiğini ve bunun sürekli olarak yaşanan bir durum olduğunu söyledi.

Yaşanan bu saldırıların kendiliğinden yaşanan bir saldırı olmadığını ve bunu yapanların, çocukları buralara toplayıp onlara taş attıranların iyi niyetli olmadığını söyleyen görgü tanığı, tüm yaşanan bu sıkıntılara ve uzun süredir devam etmesine rağmen müdahale edilmemesi de ayrıca düşünülmesi gereken bir konu. Ancak şunu söylemek gerekir ki bu konuda halk mustarip ve önlem alınması gerekir. Önlem alınmazsa bu saldırılar daha kötü bir sonucu yol açabilir.” uyarısında bulundu. - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir