• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2323.403
  • ...
Şanlıurfalı işadamlarından fuar alanı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapı-Dekorasyon ve İnşaat Fuarının açılışı nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade, Şanlıurfa’da bir türlü çözülmeyen fuar alanı sorununa dikkat çekti.

Sürekli fuar alanı sözü verildiğini ama bunun yerine getirilmediğini ifade eden Sade, “Belediyeler olsun Vilayet olsun siyasiler olsun Ticaret Sanayi Odaları olsun bir araya gelerek bir ildeki fuar alanı kongre merkezini inşa ederler.  Bizler 3 yıldan bu yana bunu gündeme getirmekteyiz. Her yıl fuar alanı sözü veriliyor ama bu sözler sadece protokolde kalıyor." dedi.

Basın toplantısına katılan Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk de, Şanlıurfa’nın profesyonel bir fuar kompleksi olması gerektiğini belirtti.

Bölgedeki bütün illerde fuar kompleksi olduğunu ama Şanlıurfa’da bunun henüz gerçekleşmediğini ifade eden Öztürk, "Alanın fiziki şartlarından kaynaklı sıkıntılar yaşıyoruz. Toplum olarak dışarıdan firma getirmekte zorluk çekiyoruz. Burası çok önemli bir konudur. Altını çizmek fayda var. Çünkü kurumsal firmalar, daha profesyonel fuarlara iştirak etmektedirler." ifadelerini kullandı. (Abdulhekim Bulut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir