• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Hırsız israil, Filistin`in suyunu gasp etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin su kaynaklarının yüzde 90'ının İsrail'in kontrolünde olduğunu ve İsraillilerin Filistinlilerden 7 kat fazla içme suyu aldığı bildirildi.

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Filistin su kaynaklarının yüzde 90'ının kontrolünü elinde bulundurduğunu ve suyun büyük bir kısmından istifade ettiğini belirtti. Gazze Şeridi'nde tam anlamıyla bir su krizi yaşandığını vurgulayan Hamdallah, buradaki içme sularının yüzde 97'sinin tuzlu ve sağlıksız olduğunu ifade etti.

Filistin Merkezi İstatistik Bürosu tarafından açıklanan raporda ise bölgedeki su kaynaklarından İsraillilerin payına düşen kişi başı su miktarının Filistinlilere oranla 7 kat olduğu aktarıldı.

Raporda, Batı Şeria'daki yer altı ve yer üstü su kaynaklarının çoğunun İsrail'in kontrolünde olması nedeniyle su paylaşımı konusunda İsrail ve Filistinliler arasında açık bir eşitsizlik olduğu, Filistinlilerin kişi başı içme suyundan aldığı payın günde 70 litre iken İsrailllilerin ise 500 litre olduğu, tarım arazilerinin sulaması için kullanılan su miktarlarında da taraflar arasındaki farkın 9 kata kadar çıktığı kaydedildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir