• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Azim Der`den muhtaç Suriyeli ailelere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Duyarlı esnaflar ve hayırseverlerin, Midyat`ta hayırlı hizmetlerini sürdüren Azim Der`e yaptıkları bağışlar, Suriye`deki  iç savaştan kaçarak   ilçeye sığınan mültecilere ve yardıma muhtaç  yerli  ailelere dağıtıldı.

Maddi imkânsızlıklar nedeniyle ağırlıklı olarak Midyat merkezinde yaşayan Suriyeli ve yardıma muhtaç ailelerin yüzü Azim-Der sayesinde güldü. Gıda ve giyim eşyalarından oluşan malzemeler,   dernek yetkilileri ve gönüllü esnaflar tarafından ailelerin evlerine  götürülerek teslim edildi.   

Yaptıkları yardımlar hakkında açıklamada bulunan Azim-Der Yardım komisyon Başkanı M. Sait Başaran, mağdur durumda olan Suriyeli ve yardıma muhtaç Ailelere her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Suriyeli aileler kardeşlerimiz ve misafirlerimizdir. Misafirlerimizi de en güzel şekilde ağırlamak için gerekeni yapıyoruz" dedi. 
Daha önce de gerek yerli, gerek Suriyeli yüzlerce aileye gıda, giyim, ev eşyası, kırmızı et ve nakdi yardımda bulunduklarını belirten Başaran, “Ülkelerinde yaşanan iç savaş ve şiddet nedeniyle Türkiye`ye sığınan Suriyeli aileler için başlattığımız yardım kampanyasında  duyarlı Midyat esnafı ve hayırseverlerin katkıları yanında elimizden gelen her türlü yardımı   yapmaya devam edeceğiz.

Açlık sınırının altında yaşayan vatandaşların sahipsiz bırakılmaması gerektiğini ifade eden: Başaran, " İnşallah yapılan bu yardımlar, misafirlerimizin sıkıntılarına küçük de olsa bir derman olur. Yardımın küçüğü, büyüğü olmaz. Önemli olan gönülden ve içten yapılmış olmasıdır. Bizler buradaki konuklarımızı, bir komşunun diğer komşusunu misafir etmesi gibi görüyoruz. İnşallah ülkelerindeki sıkıntılar da bir an önce sona erer de kendi ülkelerinde huzur içerisinde yaşamaya başlarlar ." diye konuştu. 

Yardımların ev ev dolaşılarak verildiğini belirten Başaran, destekte bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ettiğini belirterek, yapılan yardımlara katkıda bunmak   isteyen hayırseverlerin, Azim Der  vasıtasıyla muhtaç ailelere yardımlarını ulaştırabileceklerini kaydetti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir