• DOLAR 32.367
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2324.93
  • ...
Paralel okula soruşturma başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana'daki Özel Burç Okulları'nda yapılan aramayla ilgili kurumun yöneticileri hakkında "güveni kötüye kullanma", "bedelsiz senedi kullanma" ve "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlarından soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılığın Medya İletişim Bürosu'nca yapılan yazılı açıklamada, başsavcılığa verilen dilekçe ve Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yapılan müracaatların değerlendirildiği belirtilerek, şu bilgilere yer verildi.

"Müştekiler İ.D, S.D, Y.P. ve A.B'nin daha önce öğrenci taşımacılığı işi yaptıkları Özel Burç Çukurova Okulları'nda defter, belge ve senetlerinin iade edilmediği, 'himmet' adı altında ücretlerinin eksik ödendiği şeklindeki şikayetleri üzerine, Adana Özel Burç Eğitim İşletmeleri AŞ yöneticileri hakkında 'güveni kötüye kullanma', 'bedelsiz senedi kullanma' ve 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' suçlarından soruşturma başlatılmıştır."

Soruşturma kapsamında müştekilerin ifadelerinin alındığı, bu ifadeler doğrultusunda arama ve inceleme yapmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 20 Mart 2015 tarihli yazı ile Adana Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'nden talepte bulunulduğu ifade edilen açıklamada, "Talebe istinaden Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 20 Mart 2015 tarihli kararı ile Burç Özel Eğitim AŞ'ye ait Özel Burç Çukurova ilkokul ve ortaokullarına ait eğitim alanı dışında kalan, yönetim ve idari kısımlar ile muhasebe bölümlerinde arama, el koyma, bilgisayar kayıtlarında inceleme ve kopyalama izni verilmiştir" ifadesi kullanıldı. 

İzinle okulun tatil olduğu cumartesi aramanın yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

"İzin doğrultusunda özellikle okulların tatil olduğu 21 Mart 2015 Cumartesi söz konusu okulda, kurumun temsilcileri ve avukatları nezaretinde, vergi dairesi görevlileri ile arama ve inceleme işlemleri yapılmıştır. Bu işlemler sonucunda el koyma işlemi yapılmaksızın 2 bilgisayarın imajları incelenmek üzere alınmış olup, söz konusu soruşturma ve incelemelerin halen devem ettiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Bu haberler de ilginizi çekebilir