• DOLAR 32.334
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2294.885
  • ...
400 yataklı Devlet Hastanesi'nde sona yaklaşılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde yapılan ve en son teknolojiyle donatılan 400 Yataklı Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi, inşaatında sona yaklaşıldı. Bitlis ve bölgenin sağlık sıkıntısını büyük ölçüde giderecek olan hastane 53 milyon TL’ye mal olacak.

400 yataklı Hastaneyi Bitlis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şevki Erkal ile birlikte inceleyen Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, artık dışarıya sevk eden değil, tam tersine bütün sevkleri alan bir hastane olacaklarını söyledi.

Yeni yapılan devlet hastanesinin, en kısa zamanda faaliyete gireceğini ifade eden Akay, şöyle konuştu: “Bu hastane en modern teknoloji ve en iyi konfor ile yapıldı. 400 yataklı hastanemiz 90 dönüm arazi üzerine kuruldu. Hastanemizin 60 dönüm kapalı alanı var. Her türlü uzman ve doktorların hizmet vereceği bu hastane, ilimizin hem de çevre il ve ilçelerin bütün sağlık sıkıntısını giderecek şekilde bölge hastanesi olarak düzenlendi.

Çok yakın zamanda bütün bölümlerimizle hizmet vereceğiz. En büyük amacımız, en iyi ve kaliteli hizmeti, en konforlu şekilde sunmaktır. Özellikle ameliyathane, yoğun bakım, diyaliz ünitesi ve her türlü bölümler, son model teknolojiyle oluşturuldu. Hastanemizde 14 ameliyathane, 14 yeni doğan, 32 erişkin yoğun bakım ünitesi yer alıyor. 53 trilyona mal olan hastanemiz 80’i çift kişilik, geriye kalanlar ise tek yataklı odalardan oluşuyor.” dedi.

Anjiyo için il dışı kabusu sona erecek

Hastanede anjiyo ünitesi açılması için Sağlık Bakanlığı’ndan izin aldıklarını bildiren Akay, hastanede ihtiyaç duyulan anjiyo ünitesini de kuracaklarını belirterek, “Tek eksiğimiz buydu. Hiçbir eksiğimiz kalmadı. Artık dışarıya sevk veren değil, tam tersine bütün sevkleri alan bir hastane olacağız. Bütün il ve ilçelerden her türlü hastayı alabilecek hastane konumundayız. Sevk vermeyeceğiz. Burası bölge hastanesi olarak planlandı. Hastanemizin, ilerde eğitim ve araştırma ile üniversiteye uygun bir projesi var. Burada o seviyede hizmet verilecek. Bir üniversite hastanesi kadar hizmet verecek seviyedeyiz.” ifadelerini kullandı.

2 bin kişi istihdam edilecek

Yeni hastanede doktor sayısının fazla olacağını dile getiren Akay, hastanede 120 uzmanın görev yapmasının planlandığını belirterek, “Bu konuda en büyük avantajımız doktor sayısının fazla olmasıdır. Buraya yaklaşık 120 uzman planlanıyor. Bakanlık bunları yavaş yavaş verecek. Açılışa kadar hepsini tamamlamış olacağız. 300 hemşire, 50 ebe ile burada yaklaşık 2 bin kişi istihdam edilecek.” diye konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir