• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Batman`da Mevlit Okuyan Hafız, Dünya Birincisi Seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Sesiyle dinleyenleri kendine hayran bırakan Hafız Kur`an Tayfur Sönmez, Hırvatistan`ın Başkenti Zagrep`te yapılan "Güzel Kur`an Okuma"yarışmasında Dünya birincisi oldu.

Dünyada her yıl düzenlenen Uluslararası Kuran Müsabakalarının bu yıl 18. Hırvatistan`ın başkenti Zabreb`te, Zagrep İslam Merkezinde yapıldı. Hırvatistan baş müftüsü Ömer Şevko Basic ve devletlerin büyük elçilerinin de katıldığı yarışmaya dünyadan 25 ülke 80 yarışmacı katıldı.

Bir davet üzerine Mayıs ayında Batman`a gelen ve Kuran-ı Kerim`i güzel okumada Türkiye birinciliği bulunan Hafız Tayfur Sönmez bu sene Hırvatistan yapılan 18. Uluslararası Kur`ân Müsabakasında tilâvet kategorisinde birincilik elde etti.

Uluslararası Kur`ân Müsabakalarına bu yıl Hırvatistan`ın başşehri Zagreb ev sahipliği yaptı. İstanbul`da özel dersler almış hafızlarımızdan, Hafız Tayfur Sönmez bu sene Hırvatistan yapılan 18. Uluslararası Kur`ân Müsabakasında tilâvet kategorisinde birincilik elde etti. Aynı dalda Recep Yatan ise dünya ikincisi oldu.

Türkiye genelinde eleme yarışmaları neticesinde en kuvvetli ve en düzgün şekilde Kur`ân okuyan hafızlar seçildi. Jüri üyeliğini Türkiye`den Selman Okumuş, Suudi Arabistan`dan Halid bin Osman, Hırvatistan`dan Hafız Aziz Alili, Fransa`dan Hafız Fareed Saray, Bosna`dan Hafız Fazlic, Makedonya`dan Hafız Bayramî yaptılar.

Mayıs Ayında bir davet üzerine Batman`a gelip mevlit okuyan Tayfur Sönmez, küçük yaşta (8-9 yaşlarında) 2 yıl içerisinde hafız olunduğunu dile getirerek, kendisinin 22 yaşında ve 1 yıl içerisinde Kur`an-ı hıfz ettiğini ifade etmişti. Sönmez, Güney Afrika`nın bütün eyaletlerinin yanı sıra Hırvatistan, Suriye, Ürdün ve Bosna`da Kur`an-ı Kerim okuduğunu, Batman`a bir davet üzerine geldiğini buradan da mevlit okuması için başka bir davete katıldığını ifade etti. Hafız Tayfur Sönmez, okuduğu Kur`an-ı Kerim tarzının uluslararası kabul edilen Mısır tarzı olduğunu kaydetmişti.

Veysi Demir - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28687.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28688.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28689.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28690.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/28691.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir