• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Bingöl Belediyesi TSE ile asansör protokolü imzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Belediyesi ve TSE arasında asansörlerin bakım ve işletme yönünden güvenliğini sağlamak amacıyla protokol imzalandı. Düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, TSE Doğu Anadolu Proje Koordinatörü İbrahim Seyhan, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Bozgan ve Belediye Makine Mühendisi Rıdvan Korkutata katıldı.

Bingöl Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında düzenlenen yeni protokole göre bina sahipleri asansörlerin yıllık kontrollerini Türk Standartları Enstitüsü’ne yaptırmak zorunda olacak. Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği gereği güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği tarih itibariyle ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından her asansörün yıllık kontrolünün yapılması zorunlu hale getiriliyor.

Söz konusu protokolün,  Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinin 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren “Yapı Ruhsatı Vermekle Yetkilendirilen Kurum ve Kuruluşlar, Asansörlere Yönelik Yıllık Kontrolleri Ts En Iso/ıec 17020 Standardına Göre Asansör Konusunda Akredite Olmuş A-tipi Muayene Kuruluşları Tarafından Yapılmasını Sağlamak ve Yaptırıldığını Denetlemekle Sorumludur” şeklindeki yönetmelik değişikliği gereğince düzenlendiği belirtildi.

Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinin 05.11.2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete'de revize edilerek tekrar yayınlandığını belirten TSE Doğu Anadolu Proje Koordinatörü İbrahim Seyhan ise “Buna göre yılda bir kez bina yöneticilerinin asansörlerin yıllık kontrollerini TSE’ne yaptırmak zorunluluğu olacak. Daha güvenli asansörler için vatandaşların ve bina sakinlerinin sorumlu davranması çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir