• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bayburtlu mucitten helal enerji gıdası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayburtlu Lokman Hekim olarak adlandırılan Münir Bozkurt, sporcular için doping ve alkol maddesi içermeyen helal enerji gıdası üretti. Üstelik bu yeni ürün, uluslararası birçok denetim ve testi başarıyla geçti.

Lokman Hekim Münir Bozkurt, 7`den 70`e herkesi ilgilendiren bir ürünü gıda sektörüne kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sporcular için doping ve alkol maddesi içermeyen helal enerji gıdası üreten Bozkurt, sporcularda oluşan tüm kaygıları ortadan kaldıran bir gıdaya imza attı.

Enerji içeceklerinde alkol olduğu haberlerinin çıkmasıyla vatandaşların bu durumdan büyük rahatsızlık duyduğunu anlatan Lokman Hekim Bozkurt, "Müslüman sporcular, enerji içeceklerinde alkol bulunduğu gerekçesi ile enerji içeceklerini içmeye çekiniyordu. Benim ürettiğim bu enerji gıdasında alkol maddesi veya İslam'da haram kılınan hiçbir katkı maddesi yok. Tamamen helaldir" diyerek ürettiği enerji gıdası hakkında bilgi verdi

Sporcuların enerji gıdasını artık içi rahat bir şekilde kullanabileceğini dile getiren Bozkurt, "Bu enerji gıdası, 2011 yılında İstanbul'da yapılan Dünya Büyükler Serbest ve Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda sporcular tarafından kullanıldı. Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'nin (FILA) bu gıdayı kullanan sporcular üzerinde yaptığı doping testinde, hiçbir doping maddesine rastlanmadı" dedi. (Aziz Erdağ - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir