• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Zok Köyünde `Kutlu Doğum` Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin`in Derik ilçesine bağlı Pirinçli(Zok) köyünde Peygamberimizin Kutlu Doğumu münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformuna üye olan Viranşehir Cami-der ile Sefan aşiretinin katkıları ile peygamberi anma etkinliği düzenlendi.

Hava sisli ve soğuk olmasına rağmen sabahın erken saatlerinde etkinliğin yapılacağı yerde köy halkı toplanmaya başladı. Sabahın ilerleyen saatlerinde çevre köylerden halk etkinliğe akın etti. Etkinlik saat 10.30 sıralarında Kuran`i Kerim tilavetiyle başlayıp Mevlidi şerif okundu. Cami-der İlahi grubu tarafından okunan mevlide ve okunan salavat şeriflere halkta eşlik etti. Duygulu anların yaşandığı mevlitten sonra sahneyi sanatçı Mustafa ve Cami der ilahi grubu aldı. Okunan ilahilere halk eşlik etti.

Programın devamında Molla Mahmut Kılıç hoca, Peygamberimizin doğumu ile ilgili Kürtçe bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Peygamberimiz nasıl ki Medine`ye hicret ettiği zaman oradaki yerli halk bütün işini gücünü bırakıp o kutlu sevgiliyi karşılamak üzere toplandıysa siz de burada bu soğuk, yağışlı ve sisli havada onun nurlu doğumunu kutlamak üzere toplanmışsınız. Rabbim inşallah mahşer meydanında hep beraber nasıl burada toplanmışsak öylece de cenneti Firdevs kavuşmayı nasip etsin." dedi.

Konuşmanın ardından küçük kız çocuklarının oluşturduğu ilahi grubu Peygamberimiz ile ilgili ilahiler söyleyip halkta duygulu anlar yaşattı.

Programı kapatmak üzere Taceddin hoca kapanış duasını yaptı. Misafirlere verilen yemekten sonra alanın temizliği yapıldı. Platform yetkilileri katkıda bulunan çevre köylülere ve emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra etkinlik saat 14.00` de son buldu.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20470.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20469.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20468.jpg

Sabri Acet - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir