• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...

Mardin`in Kızıltepe ilçesi Halk Eğitim Merkezinde, Vali Ömer Faruk Koçak ile ilçe Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş`in de katılımıyla, girişimci kadınlara yönelik Mikrokredi dağıtım töreni düzenlendi.

Düzenlenen programda, Mikrokredinin tarihçesi ve Türkiye`deki gelişimini anlatan kısa bir slayt gösteriminde sonra girişimci kadınlardan Zeynep Turhan bir konuşma yaparak, eşinin rahatsızlığından dolayı iş yapamaz bir dönemde Mikrokredi ile tanıştığını ve 700 TL`den başladığı kredi kullanımını, düzenli çalışmasının sonucu olarak 10 bin TL kredi kullanmaya hak kazandığını söyledi.

Törende bir konuşma yapan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ise “Çaresizsen çare sensin. Maalesef birçok insanımız çare kendisinde olduğu halde başkasından yardım bekleyerek hayatını zindan ediyor. Sadece kendinin değil, kendisine bağlı olan insanların hayatını da zindan edip riske atıyor. Zeynep hanımın başarısı karşısında saygıyla eğiliyorum. Daha önce görev yaptığım yerde sosyal risklerin azaltılmasıyla ilgili bir çalışmamız vardı. Onu inşallah burada en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu güne kadar bin yetmiş kişiye ulaşılmış kamu kaynaklarının vatandaşın hizmetine sunulmasının en önemli araçlarından bir tanesi Mikrokredidir. İyi örgütlendiğinde birçok problemi aynı anda çözme kabiliyetine sahiptir. Sadece ekonomik problemleri çözmede değil. Birçok sosyal problemlerin çözümünde de ciddi katkı sağlıyor.” dedi.

Konuşmaların ardından görme engelli Zerge Daş, girişimci kadınlar adına Vali Koçak`a çiçek takdim ettikten sonra kredi dağıtımı gerçekleştirildi.

Toplam da 45 bin TL`nin dağıtıldığı törende 9`u ilk kez olmak üzere 20 girişimci kadına kredilerini, Vali Ömer Faruk Koçak, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik ve Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş`in tarafından verildi. (İLKHA)