• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Huzurevi ile ilgili iddialara ilişkin Valilik'ten açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Huzurevi’nde kalan bir engelliye yönelik basında çıkan haberlere yönelik, Ağrı Valiliği tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Ağrı Valiliği’nin basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın yayın organlarında Ağrı Huzur Evi ile ilgili yer alan ve gerçeği farklı yansıtan habere ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden alınan bilgide; Huzurevi Müdürlüğümüz, engelli ilk kabul biriminde kalan engellimizin, periyodik öz bakım hizmetlerinin sunulduğu esnada, engellimizin bakım personeline yönelik davranışından kaynaklanan ve bakım personeli tarafından yapılan fiziki müdahale sonucu gerçekleşen istenilmeyen durum, hemen yetkililer tarafından tespit edilmiştir. Engellimiz sağlık kontrolü için hastaneye, yine kuruluşumuz personellerince götürülerek sağlık kontrolü yaptırılmış, durum adli tutanak haline dönüştürülmüş, konuyla ilgili gerekli işlemler yapılmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce bizzat konuya müdahil olunarak engellimizin sağlığı hakkında bilgi alınmış, sağlık takibi ve müşahedesi sağlanmış, engellimiz hakkında sağlık birimlerince herhangi bir tedavi uygulaması yoluna gidilmediği görülmüş, aynı gün hastaneden teslim alınarak, halen Huzurevi Müdürlüğümüzde gerekli bakım hizmetinden faydalanmaktadır. “

Basında çıkan haberde yer alan bilgilerin yanlış olduğu ifade edilen açıklamanın sonunda,”Haberde yer alan Huzurevimizdeki 29 erkek ve 7 bayan olmak üzere bakım ve koruma altında bulunan toplam 36 yaşlımızın korku ve endişe içerisinde olduğu iddiası tamamen gerçek dışı, yalan ve iftiradır. Huzurevimizde kalan herkes, verilen hizmetten son derece memnun ve huzurludur. İsteyen herkes Huzurevimizi ziyaret edebilir ve orada kalan kişilerle görüşebilir. “ denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir