• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.402
  • ...
Aksaray'ın kültürü kabartma ve ışıklandırmalarla yansıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aksaray Belediyesi sanayi altgeçit köprüsünün duvarlarını, şehrin simgelerinden olan Eğri Minare, Somuncu Baba, Vilayet Konağı, Ulu Cami, Hasan Dağı, 2. Kılıçaslan, Azmi Milli ve Yunus Emre’nin rölyef çalışmaları ve dekoratif kabartmalarıyla süsleyerek ışıklandırdı.

Her gün binlerce aracın geçtiği Sanayi Köprüsünün alt zemini ve duvarlarında çalışma başlatan Aksaray Belediyesi, köprüyü şehrin simgelerinden oluşan rölyeflerle süslerken, bir yandan da mini dinlenme alanları oluşturuyor.

Aksaray’ın zengin kültürünü tema alan rölyef çalışmaları vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Tarihi ve kültürel mirasımızın tanıtılması kapsamında Sanayi Köprüsü alt geçit duvarlarına Eğri Minare, Somuncu Baba, Vilayet Konağı, Ulu Cami, Hasan Dağı, 2. Kılıçaslan, Azmi Milli, Yunus Emre rölyeflerinden oluşan toplamda 8 adet çalışmayı, ışıklandırmalarıyla birlikte şehrimize kazandırdık. Binlerce insanın seyir güzergâhı üzerinde bulunan sanayi köprüsünün zemininde yapacağımız yeşillendirme çalışmalarıyla birlikte, şehrimize yakışır, bizim binlerce yıllık tarihimizi kültürümüzü yansıtır bir hale gelecektir. Bu alanda yaptığımız Rölyef, dekoratif kabartma ve ışıklandırma çalışmalarıyla, Aksaray’ın zengin geçmişine ışık tutan bir kültür haritası oluşturuyoruz’’ dedi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir