• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Öğrenci minibüsü devrildi: 1 ölü, 15 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şarkikaraağaç ilçesinde, içinde öğrencilerin bulunduğu minibüsün devrilmesi sonucu, 9 yaşında bir ilkokul öğrencisi öldü, 15 kişi de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Hatay'dan Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Yarı Final yarışması için Isparta'ya gelen öğrencilerin içinde bulunduğu Sabit Arıcıoğlu'nun kullandığı 31 KB 7487 plakalı minibüs, Konya-Isparta Karayolu 126'ncı kilometresinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Kazada, öğrenci, öğretmen ve sürücü Arıcıoğlu'yla birlikte 16 kişi yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Yaralılardan 9 yaşındaki ilkokul öğrencisi Arda İlhan, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yaralanan öğrencilerin isimleri açıklandı

Konya-Isparta karayolunun 126'ncı kilometresinde, Sabit Arıcıoğlu'nun kullandığı 31 KB 7487 plakalı minibüsün devrilmesi sonucu yaralananan öğrencilerin Ege Teköz (11) , Emir Teköz (10), Ceren Bulut (5), Neriman Yüce (11), Nazlıcan Bulut (13), Nisa Eylül Arbaç (10), Cansın Özkan (12), Bora Genç (10), Çınar Sarıtaş (11), Nazlıcan Yangın (17), Efe Türk Akyol (11), İlke Aktuğ (9) ve Azra Yörenç olduğu bildirildi.

Kazada, minibüs sürücüsü ile öğretmen Deniz Tümkaya'nın da yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan, Isparta'da yapılması planlanan Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Yarı Final Yarışmasının, kaza nedeniyle iptal edildiği kaydedildi.

Isparta Valiliğinden yazılı açıklama

Isparta Valisi Vahdettin Özkan, yüzücü öğrencileri taşıyan minibüsün kaza yapması sonucu yaralanan öğrencilerin, sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Isparta Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Isparta'da düzenlenen yüzme şampiyonasına gelen öğrencileri taşıyan minibüsün, Şarkikaraağaç ilçesinde kaza geçirmesi sonucu yaralanan 15 kişiden 12'sinin tedavilerinin tamamlandığı, 3'ünün tedavisinin ise sürdüğünü kaydedildi.

Açıklamada, kaza sonrası valilikte oluşturulan kriz merkezinin, çoğunluğu çocuk olan yaralıların durumları hakkında ailelere hızlı şekilde bilgi verdiği, ayrıca yaralılar için refakatçi görevlendirilerek tüm ihtiyaçlarının karşılandığı da vurgulandı.

İskenderun'dan iki minibüs ile yola çıkan kafilede kazaya karışmayan diğer araçta bulunan öğrencilerin de misafir edilmek üzere valilik tarafından Isparta'ya getirildiği belirtildi.

Vali Özkan, yaralıları ziyaret etti

Açıklamada, Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın da kazanın ardından yaralıları hastanelerde ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldığı bildirildi.

Özkan, ziyaretlerinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, öğrenciler ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulundu. Güne üzücü bir kaza haberi ile başlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Özkan, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

"Kazada maalesef bir evladımızı kaybettik. Ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın genel durumları gayet iyi. Hekimlerimizle görüştük. Valiliğimizce oluşturulan kriz merkezince kaza sonrasında olaya derhal müdahale edilerek yaralılarımızın hastaneye sevk işlemleri tamamlanmıştır. Tedavileri biten öğrencilerimiz ile kazaya karışmayan diğer araçta bulunan öğrencilerimiz, refakatçileri ve ilimize ulaşan ailelerini misafir edeceğiz. Daha sonra ise ailelerimizin istekleri doğrultusunda misafirlerimizi yolcu edeceğiz."

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir