• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
`İnsanları hayra çağırmalıyız``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Çermik ilçesinde yaptığı hayırlı faaliyetlerle adını duyuran Çermik Köprü-Der`de düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİAHAD) üyesi Molla Osman Teyfur, Dünya ve Ahiret saadeti elde etmenin yolunun insanları iyiliğe davet etmeden geçtiğini söyledi.

Çermik Köprü-Der`in dernek binasında gerçekleştirilen seminere çok sayıda üye ve dernek gönüllüsü katıldı.

“Muhakkak ki hatırlatmak Mümin`e fayda verir.``

Müslümanların kardeşleri ile karşılaştığında ona nasihatlerde bulunmasının gerekliliği üzerinde duran Mola Teyfur, Sahabe-i Kiram`ın birbiriyle karşılaştığından Asr Suresini okuduğunu belirterek, “Dolayısıyla Asr süresinde geçen dört ana ilkeyi mutlaka yaşamaları gerektiğini ve bunlardan uzaklaşmamaları gerektiğini birbirlerine tavsiye ederlerdi. Onun için bu bizim vazifemiz ve görevimizdir. Hangi zamanda ve hangi zeminde karşılaşırsak karşılaşalım mutlaka bir birimize doğru yolu, kurtuluş yolunu göstermeliyiz. Çünkü biz, insan olarak çok unutkan, çok zayıf varlıklarız. Çok zayıf olduğumuz içinde çabuk kendimizi kaybede biliyoruz. Çok çabuk yoldan çıkabiliyoruz. Şeytan ve nefisin oyunlarına çabuk aldanabiliyoruz. Onun için sürekli olarak ikaza ihtiyacımız vardır. İşte bizler kendi aramızda bunu ihya etmeliyiz. Karşılaştığımız her yerde mutlaka birbirimize hak yolu göstermeliyiz.” tavsiyesinde bulundu.

“İyiliği emredip kötülükten alıkoymalıyız``

Hz. Resullullah`tan sonra peygamber gelmeyeceğini ve buna karşılık kıyamete kadar gelecek olan insanlardan birilerinin bu dini tebliğ etmesinin elzem olduğunu vurgulayan Molla Teyfur, bu görevinde Hz. Muhammed (SAV) ‘in ümmetine verildiğini söyledi.

Molla Teyfur, “Onun için bu ümmetin üstünlüğü, değeri çok daha farklıdır. Rabbimiz İslam ümmetinden bahsederken ‘Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz` diyor ve bunu da insanlara marufu, iyiliği, güzelliği emretmek, onları kötülükten, münkerattan, yani Allah Teâlâ`nın yasaklamış olduğu şeylerden men etmeye bağlamıştır.” diye konuştu.

 “İyilik ehli olarak gücümüzü Allah yolunda seferber etmeliyiz``

İyilik ehli insanların güçlerini birleştirmemeleri ve Allah için seferber olmamaları durumunda meydanın şeytanlara kalacağına vurgu yapan Molla Teyfur sözlerini şöyle noktaladı:

“Bütün şeytanlar için söylüyorum; Bunun rengi, ırkı ne olursa olsun. Biz, hayır adına, iyilik adına bir şeyler yapmazsak, şer adına hizmet edenlere mahkûm oluruz. Eğer biz önlerini kapatmazsak insanlığı ifsat ederler. Hepimiz aynı gemideyiz. Eğer desek ki: Ben kendimi muhafaza ediyor isem bana ne başkası haram işliyor… O zaman şunu bilmemiz gerekir ki, o haram işleyen bir başkasının da içinde bulunduğu ve bizimde içinde bulunduğumuz bu geminin dibinin delinmesi ile meydana gelecek sonuçtan kendi adımıza ‘bana ne` diyemeyeceğiz. Onun için mutlaka bizde bu dünyada Müslümanlar olarak yaşarken, tek ümmet olma bilinciyle, hayra çağıran ümmet bilinciyle,  orta yolu yol edinip, insanlar üzerinde şahitlik yapacak ümmetin birer ferdi olma bilinciyle hareket etmek zorundayız.” (Mehmet Akarsu – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir