• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Dünya mustazafları Palu'da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni İhya Der Palu Temsilciliği, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle dernek binasında program düzenledi. Programa İhya Der mağdurlarından Yavuz Öner, Mehmet Susatan ve Naci Karataş katıldı

Programda konuşan Ebubekir Alkan, dünyadaki bütün mustazaf ve mazlumlara selam göndererek konuşmasına başladı.

Gerçek Mustazafların zulme boyun eğmediğini söyleyen Alkan, “Rabbimiz Kur’an-ı Kerim'de 4 sınıf Mustazaftan bahsediyor. Birincisi hiçbir imkânı bulunmayan hicret etmeye dahi imkân bulamayan Mustazaflardır. Rabbimiz Nisa süresi 75’inci ayeti kerimesinde onların uğrunda savaşmamızı emrediyor. İkinci sınıf Mustazaflar hicret etmeye ya da zulme karşı çıkmaya güçleri yettiği halde bazı dünyevi nedenlerden dolayı ses çıkarmayanlardır. Rabbimiz Nisa Süresinin 97’inci ayeti kerimesinde onların hiçbir mazeretlerini kabul etmediğini, onları çok kötü bir akıbetin beklediğini bildiriyor.

Üçüncü sınıf Mustazaflar ise dünyevi menfaat ve çıkarları için küfre ve zulme boyun eğen karşı çıkmayan hatta onların zulümlerine destek olanlardır. Rabbimiz Sebe Süresi 31-33 ayetlerinde bu Mustazaflarla müstekbirlerin cehennemdeki çekişmelerinden bahseder. Dördüncü sınıf Mustazaflar ise imanlarından dolayı müstekbirlere boyun eğmeyen başkaldıran kıyam başlatan sonucu ne olursa olsun zulme rıza göstermeyen imanlı Mustazaflar; zayıf ve güçsüzdürler ama izzetli, şerefli ve onurludurlar.” ifadelerini kullandı.

Programda söz alan İhya Der mağdurlarından Yavuz Öner, bugün yeryüzünün birçok yerinde Mustazafların müstekbirlere karşı direndiklerinden bahsetti.

Müslümanların sessiz kalmasından dolayı mustekbirlerin zulümlerine devam ettiğini ifade eden Öner, “Müslümanlar sonucu ne olursa olsun asla ve asla zulme rıza göstermemeli haksızlıklar karşısında susmamalı. Bizler Rabbimize iman etmiş kişileriz. Baskılar, korkutmalar, işkenceler, komplo ve kumpaslar bizleri Allah'a kul olmaktan ve zulme karşı koymaktan alıkoymamalıdır.” şeklinde konuştu.

Öner son olarak, “Bugün Allah’ın dini için zindanlara düşenler 20 yıldan fazladır içerde olmalarına rağmen onlarda hiçbir pişmanlık yoktur. Allah’ın dinine hizmet eden onun dinine yardım eden Müslüman hiçbir şeyden korkmaz. Özellikle bölgemizde ve yaşadığımız coğrafyada İslami mücadelelerinden dolayı zindanlara atılan saldırılara uğrayan her türlü iftira ve baskılara uğramalarına rağmen gevşemeden üzülmeden yollarını sürdüren Mustazaflara selam olsun.” dedi.

Program Dünya Mustazaflarıiçin yapılan duanın ardından sona erdi.  (Ebubekir Alkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri