• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Bingöl`de `Asrın Güneş`i konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Solhan Çağrı-Derneği tarafından düzenlenen ‘Asrımıza Doğan Manevi Güneş` adlı konferansa, Rehber TV programcılarından Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman konuşmacı olarak, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,  Solhan İlçe Müftüsü Sırrı Fuat Ateş ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Nurullah Azak ise konuk olarak katılım gösterdi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program, Solhan Kültür Merkezi`nde Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 ‘Asrımıza Doğan Manevi Güneş` konulu konferansta Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi`nin yaşamı ve mücadelesine vurgu yapan Özkan Yaman,  “Üstada olan vefa borcumuzu, onun istediği gibi bir nesil yetiştirmekle ödeyebiliriz.”dedi.

Yaman, “Tüm dünya için eşsiz benzersiz değerlerle dolu olan Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi,  Solhan için Muş, Bitlis, Van, Siirt ve bu bölge için daha özel bir değer ve daha özel bir kıymettir.” ifadelerini kullandı.

Bediüzzaman`ın bu toprakları savunmak için verdiği mücadeleye değinen Yaman, şunları ifade etti:  “Türkiye`nin doğusunun batısının, bütün dünyanın Bediüzzaman bir vefa borcu vardır. Ama Muş`un Van`ın daha fazla vefa borcu var.  Çünkü Bediüzzaman Hazretleri 90 tane talebesiyle Muş`u savunmak için Van`ı, Solhan`ı savunmak için gönüllü olarak Rusların karşısına, Ermenilerin karşısına çıkıyor ve bütün talebelerini, yeğeni Ubeyd`i hepsini şehit veriyor, kendisi de Ruslara esir düşüyor.”  

“Üstada olan vefa borcumuzu onun istediği gibi bir nesil yetiştirmekle ödeyebiliriz”

Üstad`a olan vefa borcunun, onu anlamak ve mücadelesini sürdürmekle ödeneceğini belirten Yaman, “Bugün şu topraklarda gönül huzuruyla yaşıyorsak, Bediüzzaman`nın bunda çok büyük katkısı var. Bediüzzaman Hazretlerinin Solhan için Muş için çok büyük bir emeği, çabası var.  Ona olan vefa borcumuzu,  belki yılda bir defa, efendim vefat yıl dönümünde onu anmakla sınırlı olmamalı, ona vefa borcumuzu onun davasını anlamak ve onun fikrini, eserini okuyup okutmak, o eserle yaşamak, hayatımızı ona göre tanzim etmek olacaktır. Üstada olan borcumuzu onun eserleriyle imanımızı yenilemekle kuvvetlendirmekle olacaktır. Ona olan vefa borcumuzu Solhan`da onun istediği gibi bir nesil vücuda getirmekle bu yolda gayret göstermekle olacaktır.  Rabbim bu yolda kolaylık ihsan eylesin.”dedi.

“Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi`nin hayatı hep mücadele içinde geçmiştir”

Yaman, “Üstadın 80 yıllık hayatı inanın boş geçmemiştir. Ya bir cephededir ya bir medresede ya hapishanede ya bir sürgünde veya esarettedir. Hayatının hiçbir yerinde boş oturduğunu göremezsiniz. Mutlaka bir şeyler öğretiyor, mutlaka bir hesap yapıyor, idealin ufkuna dikmiş gözlerini ve o gayenin peşinde çırpınıyor ve gece vaktinden sabaha kadar zikir ile meşgul oluyor.” diyerek, Üstadın mücadele kültürüne vurgu yaptı.

Program sonunda ise Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda Solhan da dereceye girenlere ödülleri verildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir